Bükki Tamás blogja | Gajatri

Bükki Tamás blogja

Most tértem vissza egy döbbenetes erejű zarándoklatból. Az Orion vagy Nimród csillagkép csillagai levetülnek a Pilisbe, és egy szakrális teret teremtenek; egy olyan teret, melyet ha az ember jár, részese lehet egy kozmikus örömünnepnek. Az Orion egy olyan energia teret képvisel, ahol megfordul az idő, azaz az okozat megelőzi az okot. Hogy ez pontosan mit is jelent, mindjárt megmutatom, de előbb egy nagyon fontos dolgot szeretnék érzékeltetni, azt, hogy miért van szükség erre a kozmikus intelligenciára. E nélkül ugyanis nem tudsz majd velem ünnepelni a végén...

kvantumelmélet, spiritualitás, jóga

Ebben a podcast adásban megsimogatjuk Schrödinger híres macskáját. Eközben elbeszélgetünk a szabad akarat és a kvantumfizika összefüggéseiről. Rácsodálkozunk a tudomány, a művészet, az intuíció és a kvantumok kapcsolatára. Borzongunk azon, hogy mi is az, ami valójában megvakít, és hogy segíthet-e a jóga látni, s ha igen, hogyan.

Az ukrán-orosz háború egy meglepő nézőpontból. "Nagyon rég nem láttam ennyi embert, aki jelentkezik, hogy befogadjon menekülő családokat, hogy pénz, étel és ruhaadományt gyűjtsön, hogy buszokat szervezzen..." Vajon hol van az újra és újra fellángoló erőszak gyökere? Milyen az a kommunikációs jóga és milyen megoldást mutat? És vajon mi az Ember missziója a Földön?

Fény, granthi szádhana, haladó jóga, mantra jóga

Mi a Boldogság, honnan származik és hogyan érhető el? Jézus ezt tanítja az Olajfák hegyén: "A Fény Kincsestárának három kapuja és ennek kilenc őre van". Mi ez a három kapu? Hogyan lehet "kopogtatni" a kapukon speciális mantrák segítségével? 

Éghajlatválság, Koronavírus, Kovid, megoldás, Meditáció

Az „apokalipszis” szó a görög apokalüptóból ered, jelentése „felfed, leleplez”. A „krízis” szó a görög krisziszből ered, jelentése: döntés. ... Tapasztalati tény, hogy hatalmas erőket tudunk együtt működésbe hozni. Sok milliószor hatalmasabb erőket, mint amire egyenként képesek vagyunk. ... A Koronavírus elérte a célját nálad, ha fel-lélegeztél. Ha fel-lélegeztél, meggyógyultál.

"És attól a pillanattól elkezdődik életed legcsodálatosabb utazása – olyan luxus utazás, amit ha pénzért meg lehetne venni, sokan, nagyon sokan lennének, akik minden vagyonukat odaadnák érte, villákat, jachtokat… Azonban ezt nem tudod pénzért megvenni. Azért nem, mert már a Tiéd." 

Poszt-Covid és oltás utáni regeneráció jógával

Ha valakinél egy COVID19 betegség akut fázisa lezárult, azt gondolhatnánk, fellélegezhetünk. Úgy tűnik azonban, hogy ez nincs mindig így... Másrészt, a COVID oltás következtében megjelenhet a betegség lefolyásához hasonló tünet együttes, valamint ritkán súlyos állapot. Mi az a post-Covid szindróma? Mire figyeljünk? Mikor forduljunk orvoshoz? Milyen jóga program ill homeopátiás kezelés támogathatnak minket hatékonyan a regeneráció útján?

Mindennapi alkímia, 10 millió fa, szokások, függőség

Hogyan tudsz kilépni a szokások formálta mély keréknyomból? Hogyan tudsz új szokásokat kialakítani? Mi az a fontos 5 lépés, mely létrehozza ezt az alkímiát? 

Az idő két folyója, jóga, Covid, Szűz-Halak, zarándoklat, spiritualitás, Krisztus

Nem adhat szeretetet az, akiben nincsen; s csak akkor lészen őbenne, ha másnak adja.” /Szent Ágoston/ Hogyan oldható fel az a paradoxon? Egy különleges folyamat miatt lehetséges: jelenleg az idő egyszerre folyik két irányba. Épp ez az a jelenség, ami miatt egész emberi civilizációnk túl fogja élni ezeket a sorsfordító időket. Nem az oltás hozza a védelmet, hanem az oltalom. Csak rá kell találni.

Tudtad, hogy minden vírus két komponensű? Azaz önmagában nem betegít meg. Mi kell még hozzá, hogy beteggé tegyen egy vírus? És hogy kerülhető ez el?  Megvéd-e az oltás? Sorsfordító, történelmi időket élünk. De amit talán még nem látsz: 2028-ig a világunk teljesen átalakul... Rövid meditáció és előadás - most videó-blog formájában.  

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bükki Tamás blogja csatornájára