covid, oltás, biztonságos, mutáns vírus
Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
jógaterápia
személyesen
természetben

Újabb hullám, mégis biztonságban

Ezt még sosem mondtam el így, pedig fontos, az egészséged miatt. Nem akartam újra a Covid témát előhozni. Aztán az egyik olvasóm, és velem jógázó társam kérése rávilágított, hogy fontos erről mégis írnom. Ezt kérdezte:

- Tamás, Te mit gondolsz a mostani helyzetről? A mutáns vírusról, és hogy fiatalokat is érint? … Engem nagyon megrémiszt. Nem tudom, mivel tehetnék jót.

Amiatt fontos erről beszélni, hogy tisztán láthasd, mivel tehetsz jót önmagadnak és a körülötted élőknek, hogy valóban biztonságban tudd magad és azokat, akik fontosak Neked.

Vajon megvéd-e az oltás?

Milliók várták és várják messiásként a Covid oltóanyagot. Még a WHO is kiemeli, hogy a járvány leküzdésében csak a lakosság megfelelő arányú oltottsága segíthet, mely eléri a 95-98%-ot. Nézzünk hát ezért először szembe a tényekkel.

Ha megnézed a világ országainak oltottsági arányát, láthatod, hogy Izrael magasan vezet, ott a lakosságnak már a 96%-a be lett oltva, szemben Magyarországgal, ahol ez az arány most 10.7% (2021. márc. 2-ai adat). 

Az is látható ugyanakkor, hogy ennek ellenére a naponta regisztrált megbetegedések aránya, bár jelentősen csökkent Izraelben, lényegében nem lett kevesebb, mint Magyarországon lásd itt. Ezzel szemben az Egyesült Királyságban az új megbetegedések száma (a mutáns vírus ellenére!) az oltottság növekedésével érdekes módon folyamatosan csökken. Vagyis a nagyarányú beoltottság úgy tűnik, nem hozta meg egyértelműen a várva várt hatást. Mi lehet ennek az oka?

Az egyik ok, hogy az oltó anyag hatékonysága valójában 50-90% közt van, és nagyon függ a gyártótól (és persze az ártól) lásd itt. Másrészt természetesen megjelenhet a vírus mutációja, és az új, módosult törzsre ugyanaz a vakcina valóban nem lesz hatékony.

Érdemes még azt is megfigyelni, hogy Magyarországon az új megbetegedések száma az elmúlt 2 hétben nagyon megnövekedett, lásd itt, jelentősen meghaladva az EU-s értéket. Vajon miért?  

covid-19, oltás, hullám, mutáns, biztonságos-e

Egészséges, mégis Covid-os?

Egy érdekes tényre hívnám fel itt a figyelmed. Arról van szó, hogy a Covid teszt (PCR teszt) hibája bizony jelentős. Tegyük fel, hogy letesztelnek, és a teszt pozitívnak nyilvánít. Annak valószínűsége, hogy ennek ellenére nem vagy Covid-os, 40 és 55% közt van. Ha mélyebben akarod érteni, ezt a cikket ajánlom a figyelmedbe.  

Mi történik itt? Elkezd folyni egy csomó ember orra, mert itt a tavasz, virágzik a mogyoró és előbb-utóbb még sok fűféle, vagy csak megfázik, mert túlhajtotta magát, megfájdul a torka, köhög, épp ahogy ez minden évben tavasz elején. Ettől persze megijed, mert a média következetes rémhírkeltése rá is hat, és így kér egy Covid tesztet. Egyre több ember kér Covid tesztet. És ha pozitív a teszt, bár a tesz kb. 50%-ban téved, karanténba kerül. 

A lányom egyik iskolatársának családja hetekig volt karanténban. Mikor megkérdeztem, elmesélte az anyuka, hogy fájt a feje. A torka is fájdogált, a férjének pedig folyt az orra. „Szóval Covid tünetek” – mondta büszkén. – Ja, persze, a teszt negatív volt, és láz sem volt, meg nem is köhögtünk. A gyerekeknek meg kutya bajuk. – mondta. Mégis, ragaszkodott hozzá, hogy bizony Covid-osak, és ezt be is jelentette az iskolában.  

A média sajnos kitartóan folytatja sokkoló stratégiáját, és tovább fokozza a pánikot. Annak ellenére, hogy köztudottan az ebből adódó di-stressz erőteljesen lecsökkenti az immunrendszer működésének hatásfokát. 

Nem meglepő módon el is indul felfelé a napi megbetegedések rátája. A gerjesztett pánik miatt egyre több a tesztelés, és ebből következően egyre több az ál megbetegedés is. Szóval nagyon is lehet, hogy Magyarországon (és máshol éppígy) már valójában egyáltalán nem nő a Covid-os megbetegedések száma, hanem, ahogy minden influenza-szerű világjárvány esetében évenként történik, lecsengőben, megszűnőben van. 

Csak hát, a gerjesztett tömeghisztériát érdemes fenntartani, mivel a félelemben tartott embereknek eladható nagyon sok drága Covid teszt és oltóanyag. És ha már kialakult, a nép-pszichológusok elrendelik a karantént újra, bezárnak az üzletek és az általános iskolák is, hogy az emberek kicsit lenyugodjanak.

A Robert Koch és az Insbrucki egyetem tanulmánya egy valóban megnyugtató és egyszerű tényt tár elénk:

Annak esélye, hogy egészségesek maradjunk vagy megbetegedés esetén meggyógyuljunk, a számadatok alapján 97,5 illetve 97,7% /Robert Koch és az Insbrucki egyetem tanulmánya alapján, forrás: Eliant/

A betegség azért jön, hogy meggyógyítson

Az ellenségkép komplexus egész társadalmunkat áthatja. „Meg kell tanítani az immunrendszert, hogy felismerje és elpusztíthassa a betolakodó vírust!” 

Érdemes lenne végre elengednünk az erőszak-alapú szemléletünket. Az erőszakkal szükségképp együtt járó félelem minta ugyanis az, ami „lefűzi” ezeket az entitásokat a tudat-kontinuumból, és ezáltal jelenhetnek csak meg a testünkben, ahogy azt Rudolf Steiner is leírja, lásd Járványok – spirituális perspektívák c. könyvet.  

Komoly előrelépést jelent, ha megengedünk magunknak egy másik nézőpontot, melyben a vírusokra és baktériumokra minket segítő lényekként tekintünk. A betegség által, a láz által, a hasmenés által a szervezet átalakul, tisztul. Ha megengeded ezt a szemléletváltást magadnak, az önmagában is megerősít testileg-lelkileg, vagy épp lehetővé teszi a gyorsabb és könnyebb gyógyulást, ha elindult nálad egy betegség.

Sőt, aki messzebb lát, még többet lát:

A lélek az átminősülés folyamatában a múlt használhatatlanná vált ideáit leteszi, s így új „életre” kel, de a régi „meghal”! A Halak ezért a „halál” jele. Ez a halálon átvezető út. Ez az állapot indítja el az ego lebontását, mert már nincs halál, nincs fél-elem, valójában minden egész!... Ezt nevezik Misztikus Uniónak (Unio Mystica). /Paksi Zoltán, a Magyar Asztrozófia könyve/

Amikor tavaly zarándoklatomat jártam a magas Börzsöny szakrális terében, egyik meditációm után átjött hozzám egy fontos információ: 

A Covid járvány nagyon fontos szerepet tölt be, e nélkül 8 éven belül elbukna az egész civilizációnk. Tehát a Covid nem ellenségünk, hanem az emberi faj fejlődésének segítője, és egy hatalmas veszélyt hárít el. Hogy mi ez a veszély pontosan, annak érdemes tudatában lenni, ezt azonban nem lehet leírni pár oldalon. Részletesen olvashatsz róla az Ahol a párhuzamosok egybeérnek c. könyvemben.

covid-19, oltás, hullám, mutáns, biztonságos-e, jóga, immunitás

Mi az egészség megtartásának 7 pillére?

Egész lényünk tisztulása, és fejlődésünk betegség nélkül is végbemehet. Ehhez azonban fontos elsajátítani és gyakorolni pár lényeges tisztító technikát. Mik ezek?

 1. Ne nézz híreket! Ne engedd, hogy a TV, rádió, internetes hírportálok teleöntsék az elmédet félelem generáló, stresszt keltő szeméttel. Ezek mérgek egész lényed számára. Nagyon fontos megválogatni, mit engedünk magunkhoz!

 2. Mozogj minden nap! Kertészkedj, sétálj, sportolj! Túrázz a jó levegőn! 

  Vagy épp jógázz, mely komplex módon átmozgat, és felélénkíti a nyirokkeringést, az immunműködést, valamint harmonizálja az idegrendszert és endokrin rendszert. Ezt az online tanfolyamot ajánlom figyelmedbe.

  covid-19, oltás, döntés, relaxáció,spirituális túra, Börzsöny

 3. Pihenj minden nap eleget! Feküdj le legkésőbb 10-11 felé. Ez segíti legjobban, hogy a szervezeted a mélyalvás során regenerálódhasson. 

  Sokat segíthetsz magadon, ha beiktatod a napi relaxációt, vagy jóga nidrát (mélyrelaxáció). Egy 20-30 perces gyakorlat 3-4 óra pihentető alvással ér fel. Legjobb, amikor hazaérsz a munkából.

 4. Végezz tisztító gyakorlatokat rendszeresen. Az egyik legfontosabb gyakorlat a dzsála néti, azaz orrmosás. Megőrizheted, az orr és arcüreg nyálkahártyájának egészségét, sőt, gyógyíthatod ezt a területet. Ennek leírását itt érheted el. Az orrmosás 4 éves kortól megtanítható a gyerekeknek is, szóval az egész családot tudod vele védeni.

 5. Igyál sok tiszta vizet (szénsav és ízesítő anyagok nélkülit)! Lehet ez szobahőmérsékletű, vagy kellemesen meleg. Különösen érdemes egy bögre meleg vizet meginni felkelés után, mielőtt leülnél reggel jógázni. Ez megindítja a bélrendszer működését és segíti a tisztulást.

 6. Böjtölj! Minden felső légúti betegség az emésztőrendszer egyensúlyának felborulásával kezdődik. Ha sokat eszel, folyamatosan megterheled az emésztőrendszered. A böjt, akár egy rövid is, nagyon erőteljesen emeli az energia szintünket. Kihagyhatod a vacsorákat például. Vagy bármelyik étkezést, különösen, ha nem vagy éhes. Érdemes a héten kijelölnöd egy napot, amikor csak tiszta vizet iszol. 

 7. Vigyél ritmust, rendszerességet az életedbe! Ez azt jelenti, hogy minden nap jógázz, vagy sportolj! Egyél rendszeresen, de keveset. Igyál elegendő folyadékot. Pihenj rendszeresen. Feküdj le minden nap korán, és lehetőleg kelj korán, mindig ugyanabban az időben, hogy gyakorolhass. Jógázhass, meditálhass! Ez a rendszeresség hatalmas megtartó és gyógyító erővé fog nőni az életedben.

Egy hetes életenergia-pajzs aktiváló és tisztító kihívás

Ebben sok fontos egészségmegőrző és gyógyító és tisztító gyakorlatot osztok meg Veled annak érdekében, hogy ne kelljen egy betegség ahhoz, hogy tovább fejlődhess. 

Mit kapsz ettől a kurzustól?

 • Megerősíti az immunrendszered
 • Megelőzheted a megfázásos, vírusos felsőléguti betegségek kialakulását
 • Kioldhatod a napi stresszt
 • Segít megőrizni az orr és arcüreg egészségét
 • Felgyorsítja és megkönnyíti a betegségek utáni regenerációt.

Ide kattintva tudhatsz meg többet, és ha tetszik, beiratkozhatsz.

A biztonságot nem az oltás adja. A rendszeres spirituális gyakorlás egyik hatása, hogy tudod: biztonságban vagy. Olyan tudás ez, mint a kék ég tudása: ha láttad már, bárki bármit mondhat, Te tudod, hogy így igaz. Om Tat Szat.

covid-19, oltás, hullám, mutáns, biztonságos-e, jóga, immunitás