Az élet keresése - meditációs és spirituális túra tábor a Bükkfensíkon

Az élet keresése - meditációs és spirituális túra tábor a Bükkfensíkon

Mikor: 
2023. május 11., csütörtök - 09:00 - 2023. május 14., vasárnap - 16:00
Hol: 
A Bükk szívében

Az élet keresése: gyönyörű és fontos része vagy a világnak

A születésnek és halálnak nevezett két végpont között található időszakot életnek nevezzük, de valójában ez az időszak csak egy kis töredékét alkotja az életünknek. Az élet teljessége a születésnek és halálnak nevezett pontokon túl rejtőzik. Tudatlanságunk miatt a számunkra látható kis részletet tekintjük az élet egészének, de ez nem így van. ... Valódi Önmagunk nem korlátozódik a megnyilvánultra - nem vagyunk annyira kicsik és jelentéktelenek! ... Életünk nagy feladatai, melyek látszólag meggátolják előrehaladásunkat, és amelyek kívülről nézve ellenállnak minden megoldási kísérletnek, saját hibáinkból és tudatlanságunkból fakadnak. Csak akkor fordul jobbra a sorsunk, ha felfedezzük létünk célját, és tudjuk, hogyan javíthatunk életünkön. /Szvámi Ráma: Ísá-upanisad, a Bölcsesség könyve/

A tábor célja: az élet teljességének megélése. Az eszközök mindehhez: meditáció, mantrák, regeneratív és energia ébresztő jóga, valamint szakrális túrák, fák, hegyek, napfény és friss levegő - 4 nap a tavaszi Bükk szívében.

Az ember sokrétű lény. Minden ember rá van fűzve 5 energia tengerre, ezek a tattvák, melyből folyamatosan életenergia áramlik lényébe. Csakráink ezt az életenergiát alakítják át és a nádik, avagy információs és energia csatornák hálózatán át közvetítik lényünkhöz. Ez az energia a marma pontokon belép a fizikai testbe, és felel az összes élettani működésért, valamint belép a mentális testbe, és felel érzelmeink és gondolataink megfelelő működéséért, sőt, szociális viszonyainkért is. Mindaz magunkban van kódolva, ahogy a világot belül és kívül tapasztaljuk. 

Ha a csakra rendszer nem kiegyenlített, vagy a nádik az életvitel miatt, pl a minket ért hatások, nem kezelt stressz, hibás reakciók ismétlése és függőségek, vagy karmikus okok miatt eltömődöttek, különféle betegség állapotok lépnek fel azért, hogy helyreállhasson a csakrák harmonikus működése, és az energia és információ áramlás egész lényünkben. Vagyis minden élethelyzet és életesemény amiatt van, hogy egyre egészségesebb, örömtelibb legyél, és veled együtt a világ is, ahol élsz.

A tábor 4 napja alatt olyan hatha jóga gyakorlatokat veszünk majd, melyek segítenek a csakrák működését kiegyensúlyozni, nyitják az eltömődött nádikat. Amikor ez az egyensúly helyreáll, megéljük, hogy feltöltöttek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, és átéljük, hogy lényünk örömteli. 

meditáció és spirituális túrák, 2023. május

Mindezt erőteljesen segíti az erdő, a fák, és a hegyek.

A fák a világ legtársasabb lényei. Az egész erdő együtt él, lüktet, a fák millió gombafonallal, gyökérzetükön keresztül, és lombjaikon keresztül érzik és segítik egymást. A fák téged is befogadnak, átölelnek, ringatnak, felemelnek. 

A tábor során minden nap többször kapcsolódunk a természethez, rövid spirituális-meditációs túrákat teszünk. A túrákon teljesen csendben leszünk. A csend segít, hogy magadhoz kapcsolódj, és fákhoz kapcsolódj. 

Minden, amit tenni fogunk, a jóga, a túrák, a mantrák (speciális energiával feltöltött rezgés-kódok), mind-mind azt szolgálja, hogy teljesebb és mélyebb legyen a meditációd, és mikor visszatérsz a meditációból, megélhesd, hogy ennek a teljességnek a része vagy. Egy békés, energiával teli része, mely elválszthatatlanul él együtt mindennel, azaz gyönyörű és fontos része vagy a valóságodnak.

meditáció és spirituális túrák, 2023. május

A tábor célja, hogy amikor hazamész, képes legyél úgy járni az utad, hogy az a dharmád része legyen, azaz a neked kijelölt út, ami békét hoz és örömet teremt - önmagadban, önmagadnak és másoknak egyaránt.

A tábor során lesz 3 előadás is, melyen végig megyünk Swámi Ráma útmutatását követve egy ősi iraton, az Ísa-Upanisadon, azaz a Bölcsesség könyvén. A bölcsesség, az a tudás, amit megtapasztaltál. A bölcsesség könyve inspirálhat, azonban magadban nyithatod ki - az erdő és a hegyek és a társaid, mind-mind segíteni fognak ebben. 

A magány az elme álma. Sosem vagy egyedül. 

meditáció és spirituális túrák, 2023. május

Mikor való neked ez a tábor?

Ez a tábor neked való, akkor, ha szeretnél

 • fejlődni spirituálisan
 • feltöltődni
 • mélyebb önismeretre szert tenni
 • szeretnéd elmélyíteni a meditációd
 • vagy megtanulni meditálni (elindulni ezen az úton)
 • pozitívan állni a jövőhöz, és a jót erősíteni magadban és magad körül
 • szeretnéd megtapasztalni az erdő feltöltő erejét

Jöhetsz akkor is, ha valamilyen betegséggel élsz. Például különösen gyógyító lesz számodra, ha depressziós vagy, valamint bizonyos pszichoszomatikus betegségek esetén, vagy ha az endokrin rendszer ill. idegrendszer valamilyen egyensúlyvesztéses állapotával élsz, pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul vagy túlműködés.

A tábor ellenjavallt számodra akkor, ha krónikus mozgásszervi betegséged van és fájdalmas a mozgás, illetve szív és érrendszeri betegségek esetén, továbbá akkor, ha agyi sztrókod volt. Továbbá nem alkalmas akkor sem, ha jelentős sérved van, valamint súlyos gerinc problémád, pl. gerincsérv, mely akut fájdalommal jár. Várandósság esetén csak akkor vehetsz részt a táboron, ha nem léptél még túl a 8. héten. 

Kérlek, hogy jelentkezésednél mindenképp őszintén add meg pillanatnyi egészségi állapotod, mert csak így tudok segíteni neked - ha ezt szeretnéd!

meditáció és spirituális túrák, 2023. május


Mit tartalmaz pontosan a 4 napos tábor?

 • Szállást 2 ágyas, fürdőszobás apartmanokban (idegenforgalmi adóval). Felárral 1 ágyas elhelyezésre is van lehetőség.
 • Teljes ellátást: ízletes, bőséges vegetáriánus reggeli, ebéd és vacsora (csütörtök déltől vasárnap délig)
 • Jóga órák, meditációk vezetését
 • 3 meditációs túra vezetését 
 • 3 előadást az Ísa-upanisádról, a csakrákról, mantrákról. 

Mikor és hol lesz a tábor?

A tábor 4 nap/3 éjszaka, a Bükk emelő terében lesz az arany-zöld tavaszban. 

2023. május 11. (csütörtök) reggeltől május 14. vasárnap délutánig tart.

A szállás a Bükk szívében, a Bükk fennsík hegyvidéki klímájában, lakott területtől távol, ősbükkösben felépült Pálos kolostor romjainak közvetlen szomszédságában található. A pontos helyet, és az odajutáshoz segítséget a jelentkezést követően adjuk meg. 

Mennyibe kerül?

A részvétel teljes ára: 89.000 Ft/fő.

Kedvezéményes jelentkezés 2023. febr. 12-ig: 74.000 Ft/fő

A kedvezmény febr. 12-ig befizetett előleg esetére érvényes.

Előleg: 24.000 Ft. 

Az előleg lemondás esetén nem visszatérítendő, de átruházható.

Az előlegen felüli részt a helyszínen készpénzzel fizetheted majd ki.

Egyágyas felár: 21.000 Ft/fő.

Hogyan és meddig jelentkezhetek? 

 1. Kattints ide, és töltsd ki az online jelentkezési lapot!
 2. Egy munkanapon belül számlát állítok ki Neked az előlegről, melyet átutalással vagy bankkártyával is fizethetsz. 
 3. Az előleg befizetését visszaigazolom, és ezzel a jelentkezésed kész is.

Jelentkezési határidő: 2023. április 23.  

A tábor maximális létszáma 22 fő. A helyeket a jelentkezés sorrendjében fogadom el. 

A befizetett előleget csak abban az esetben utalom vissza, ha bármilyen, rajtunk kívül álló okból a tábort nem tudom megtartani. Ebben az esetben az előleget 3 munkanapon belül visszafizetem.További fontos kérdések

Milyen egészségi állapot szükséges? Kimerítő lesz-e a túra, vagy a jóga?

A túrák könnyűek-közepesen nehezek, kb. 6-8 km-esek, és kb. 200-300 m maximális szintkülönbséggel. Mozgásszervi, ízületi betegségek megnehezítik vagy lehetetlenné tehetik a gyaloglást.

A jóga gyakorlatok könnyűek. Jöhetsz akkor is, nem vagy hajlékony. 

Ha bizonytalan vagy benne, hogy neked való-e, keress meg minket kérdéseiddel!

Milyen jóga tapasztalat kell? Jöhetek-e kezdőként, ill. jöhetek-e, ha még sosem meditáltam?

Igen. Jöhetsz akkor is, ha még nem jógáztál, vagy kezdő vagy a meditációban. Ebben az esetben azonban szívből javasoljuk, hogy menj el legalább néhány hatha jóga órára előtte. 

Glutén, laktóz érzékeny vagyok. Jöhetek?

Igen. A jelentkezési lapon ezt jelölnöd kell, és biztosítunk olyan étkezést, ami ezt figyelembe veszi.  

Kérhetek-e húsos ételt a vegetáriánus helyett? 

A hús fogyasztás testileg elnehezít, és olyan mentális folyamatokat generál, melyek jelentősen akadályozzák, hogy megtapasztald mindazt, amit fent leírtunk. Épp ezért a kurzuson csak vegetáriánus ételt fogyasztunk. Sőt, segítheted a kurzus mélyebb átélését, ha a kurzus előtti 1-2 hétben húst már nem veszel magadhoz.

Lehet-e alkoholt fogyasztani, dohányozni?

Köszönjük, ha a kurzus során nem fogyasztasz semmiféle alkoholos italt, és kerülöd a dohányzást!  Ezek fogyasztása is csökkenti a gyakorlatok hatékonyságát és a finomérzékelést a testben.

Hozhatok-e kutyát?

Nem, pedig szeretjük őket. Zavarhatják a többi résztvevőt, a csöndes meditációkat. Az erdei szagok erősen hívják, akár messzire kutyusainkat, teljesen járhatatlan tereprészekre is, tapasztaltból írom ezt. S végül számodra is ez egy lehetőség, hogy Magadra figyelj.

Gyerekek jöhetnek? 

Mivel ez nem egy szokványos kirándulás és tábor, hanem sokkal inkább egy belső utazás-tisztulás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.

Ha további kérdésed van, hívj vagy írj! Szeretettel látlak!

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960