Csakrák, a Nap, és a benső alkímia - jóga tábor a Bükkfensíkon

Csakrák, a Nap, és a benső alkímia - jóga tábor a Bükkfensíkon

Mikor: 
2022. október 13., csütörtök - 10:00 - 2022. október 16., vasárnap - 16:00
Hol: 
A Bükk szívében

Jóga, meditáció, mantra és szakrális túrák - 4 feltöltő nap a Bükk szívében

Mivel a pránával szinonim, Szúrja minden betegség gyógyítója… Mint mondják, azok, akik a szúrja namaszkárát (azaz a napüdvözletet) a légzésritmusokkal, valamint ezekkel a mantrákkal együtt naponta tizenkétszer elvégzik, száz évig élnek. /Szvámi Véda Bháráti: A kundalinierő rejtelmei/

A tábor célja, hogy feltöltődj, éberré válj a benned élő Fényre, és átéld valódi természeted

Az ember sokrétű lény. Minden ember rá van fűzve 5 energia tartályra, ezek a tattvák, melyből folyamatosan energia áramlik lényébe. Csakráink ezt az életenergiát áttranszformálják és a nádik, avagy információs és energia csatornák hálózatán át közvetítik. Ez az energia a marma pontokon belép a fizikai testbe, és felel az összes élettani működésért, valamint belép a mentális testbe, és felel érzelmeink és gondolataink megfelelő működéséért. 

Ha a csakra rendszer nem kiegyenlített, vagy a nádik az életvitel miatt, pl a minket ért hatások, nem kezelt stressz, hibás reakciók ismétlése és függőségek, vagy karmikus okok miatt eltömődöttek, különféle betegség állapotok lépnek fel azért, hogy helyreállhasson a csakrák harmonikus működése, és az energia és információ áramlás egész lényünkben.

A tábor 4 napja alatt olyan hatha jóga gyakorlatokat veszünk majd, melyek segítenek a csakrák működését kiegyensúlyozni, nyitják az eltömődött nádikat. Amikor ez az egyensúly helyreáll, megéljük, hogy feltöltöttek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, és átéljük, hogy lényünk örömteli. És ezt a minőséget, azaz örömet és életkedvet tudjuk szétárasztani a világba, és ezáltal tud a világ olyan irányba változni, melyet szívből szeretnénk.

A tábor központi gyakorlat sora a napüdvözlet vagy szurja namaszkár, melynek mindhárom rétegét fogjuk gyakorolni.

A szurja namaszkár felébreszti az egyén természetének szoláris aspektusát, ezáltal felszabadítja az életenergiát a magasabb tudatosság kifejlesztéséhez. /Szvámi Satyananda/

Benső alkímia

A napüdvözlettel tehát előkészítjük a spirituális ébredést. Majd bizonyos speciális mantrákkal megnyitunk olyan kapukat, melyek korábban részben zárva voltak, azaz fokozatosan belépést kapunk a Szív négy síkjába, a Szurja-lókába:

A kundalini-jógában, mely azonos a Sri-vidjával (a teremtő Energia, Shakti ismerete) a három lóka, a fény három székhelye közül a másodikat szúrja-lókának, a szoláris világnak ismerik. A szúrja-lókába való beavatás, a jóga-diksá felkészíti az egyént, hogy a csandra-lóka (lunáris világ) birodalmába emelkedjen, az ádnyá csakrán túl, ahol a fény többé már nem éget, hanem hűsít. /Szvámi Véda Bhárati/

A Sri Vidjának, mint ősi, védikus élet és világmodellnek a szívhez tartozó létszintje, a szúrja-lóka 4 rétegből áll. Az első szintje a helyes önismerethez és a nádi-rendszer kiegyenlítéséhez kapcsolódik. A 2. és 3. rétegek a transzmutáció szintje, ahol már a minket segítő erők kívánságaink irányába hajlandók rendezni a világot. Ezen a szinten feladatunk, hogy kívánságainkat összhangba hozzuk a Teremtés egészével, azaz rátaláljunk életutunkra, vagy még stabilabban járhassuk azt. A szúrja-lóka 4. szintje pedig az életelixir. Az életelixirre mindenki önmagában találhat rá. És amikor rátalált, maga is a Fény hordozójává válik, és léte gyógyító lesz a világ számára. 

Mindennek a felfedezését, átélését segíti a Bükkfennsík szakrális tere. Minden délután ugyanis a program része egy rövid, 5-8 km-es meditációs túra is.

Mikor való neked ez a tábor?

Ez a tábor neked való, akkor, ha szeretnél

 • fejlődni spirituálisan
 • feltöltődni
 • mélyebb önismeretre szert tenni
 • pozitívan állni a jövőhöz, és a jót erősíteni magadban és magad körül
 • szeretnéd megtapasztalni az erdő feltöltő erejét

Jöhetsz akkor is, ha valamilyen betegséggel élsz. Például különösen gyógyító lesz számodra, ha depressziós vagy, valamint bizonyos pszichoszomatikus betegségek esetén, vagy ha az endokrin rendszer ill. idegrendszer valamilyen egyensúlyvesztéses állapotával élsz, pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul vagy túlműködés.

A tábor ellenjavallt számodra akkor, ha krónikus mozgásszervi betegséged van és fájdalmas a mozgás, illetve szív és érrendszeri betegségek esetén, továbbá akkor, ha agyi sztrókod volt. Továbbá nem alkalmas akkor sem, ha jelentős sérved van, valamint súlyos gerinc problémád, pl. gerincsérv, mely akut fájdalommal jár. Várandósság esetén csak akkor vehetsz részt a táboron, ha nem léptél még túl a 8. héten. 

Kérlek, hogy jelentkezésednél mindenképp őszintén add meg pillanatnyi egészségi állapotod, mert csak így tudok segíteni neked!

csakta tábor, Bükk, 2022. október 13


Mit tartalmaz pontosan a 4 napos tábor?

 • Szállást 2 ágyas, fürdőszobás apartmanokban (idegenforgalmi adóval). Felárral 1 ágyas elhelyezésre is van lehetőség.
 • Teljes ellátást: ízletes, bőséges vegetáriánus reggeli, ebéd és vacsora (csütörtök déltől vasárnap délig)
 • Jóga órák, meditációk vezetését
 • 3 meditációs túra vezetését 
 • 3 előadást, beszélgetést a csakrákról, nádikról, a Szúrja-lókáról, és a Sri Vidya alapjairól. 

Mikor és hol lesz a tábor?

A tábor 4 nap/3 éjszaka, a Bükk emelő terében lesz az aranyló őszben. 

2022. október 13. (csütörtök) reggeltől október 16. vasárnap délutánig tart.

A szállás a Bükk szívében, a Bükk fennsík hegyvidéki klímájában, lakott területtől távol, ősbükkösben felépült Pálos kolostor romjainak közvetlen szomszédságában található. A pontos helyet, és az odajutáshoz segítséget a jelentkezést követően adjuk meg. 

Bükk, jóga tábor, 2022. október, spirituális, túrák


Mennyibe kerül?

A részvétel teljes ára: 87.000 Ft/fő.

Előleg: 17.000 Ft. 

Az előleg lemondás esetén nem visszatérítendő, de átruházható.

Az előlegen felüli részt a helyszínen készpénzzel fizetheted majd ki.

Egyágyas felár: 9.000 Ft/fő.

Hogyan és meddig jelentkezhetek? 

 1. Kattints ide, és töltsd ki az online jelentkezési lapot!
 2. Egy munkanapon belül számlát állítok ki Neked az előlegről, melyet átutalással vagy bankkártyával is fizethetsz. 
 3. Az előleg befizetését visszaigazolom, és ezzel a jelentkezésed kész is.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 25.

A tábor maximális létszáma 22 fő. A helyeket a jelentkezés sorrendjében fogadom el. 

A befizetett előleget csak abban az esetben utalom vissza, ha bármilyen, rajtunk kívül álló okból a tábort nem tudom megtartani. Ebben az esetben az előleget 3 munkanapon belül visszafizetem.További fontos kérdések

Milyen egészségi állapot szükséges? Kimerítő lesz-e a túra, vagy a jóga?

A túrák könnyűek-közepesen nehezek, kb. 6-8 km-esek, és kb. 200-300 m maximális szintkülönbséggel. Mozgásszervi, ízületi betegségek megnehezítik vagy lehetetlenné tehetik a gyaloglást.

A jóga gyakorlatok könnyűek. Jöhetsz akkor is, nem vagy hajlékony. 

Ha bizonytalan vagy benne, hogy neked való-e, keress meg minket kérdéseiddel!

Milyen jóga tapasztalat kell? Jöhetek-e kezdőként, ill. jöhetek-e, ha még sosem meditáltam?

Igen. Jöhetsz akkor is, ha még nem jógáztál, vagy kezdő vagy a meditációban. Ebben az esetben azonban szívből javasoljuk, hogy menj el legalább néhány hatha jóga órára előtte. 

Glutén, laktóz érzékeny vagyok. Jöhetek?

Igen. A jelentkezési lapon ezt jelölnöd kell, és biztosítunk olyan étkezést, ami ezt figyelembe veszi.  

Kérhetek-e húsos ételt a vegetáriánus helyett? 

A hús fogyasztás testileg elnehezít, és olyan mentális folyamatokat generál, melyek jelentősen akadályozzák, hogy megtapasztald mindazt, amit fent leírtunk. Épp ezért a kurzuson csak vegetáriánus ételt fogyasztunk. Sőt, segítheted a kurzus mélyebb átélését, ha a kurzus előtti 1-2 hétben húst már nem veszel magadhoz.

Lehet-e alkoholt fogyasztani, dohányozni?

Köszönjük, ha a kurzus során nem fogyasztasz semmiféle alkoholos italt, és kerülöd a dohányzást!  Ezek fogyasztása is csökkenti a gyakorlatok hatékonyságát és a finomérzékelést a testben.

Hozhatok-e kutyát?

Nem, pedig szeretjük őket. Zavarhatják a többi résztvevőt, a csöndes meditációkat. Az erdei szagok erősen hívják, akár messzire kutyusainkat, teljesen járhatatlan tereprészekre is, tapasztaltból írom ezt. S végül számodra is ez egy lehetőség, hogy Magadra figyelj.

Gyerekek jöhetnek? 

Mivel ez nem egy szokványos kirándulás és tábor, hanem sokkal inkább egy belső utazás-tisztulás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.

Ha további kérdésed van, hívj vagy írj! Szeretettel látlak!

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960