Meditációs nap

Meditációs nap

Mikor: 
2022. április 10., vasárnap - 10:00 - 18:00
Hol: 
Budapest, Harmónia palota

Miért épp ezen a napon?

Most jött el a Megfelelő Pillanat. Ugyanis idén (2022. április 10-én) varázslatos hatás jelenik meg az égen, hiszen együttáll a mély lélek és egység bolygója, a Neptun az imádság és a hit szimbólumával, a Jupiterrel. Mivel ők ketten most egyesítik erejüket, hogy segítsék ezzel az emberiséget a Belső Útra való rátalálásban, az Isteni Részükkel való (belső) eggyé válásban, ezért én is szeretnék segíteni kiváló barátaimmal, kollégáimmal abban, hogy minél többen rátaláljanak magukban belül erre az útra. 

Egy ilyen hatás mellett ugyanis sokkal, de sokkal könnyebb elindul befelé. elindulni a meditáció szent útján!

- írja Veres Mónika asztrozófus

Kik lesznek az előadók, és miről lesz szó?

Veres Mónika - asztrozófus

A meditáció varázshatalma

Sokan sokféle kérdést tettek fel nekem az elmúlt években a meditációval kapcsolatban, de talán a legfontosabb az volt: “hogyan” kell meditálni? Erre a legnehezebb persze válaszolni, hiszen én azt szoktam mondani, a meditáció “intim szféra”, tehát mindenkinek kicsit más. Nem szabad szigorú szabályok közé szorítani. Most mégis ezt a kérdést fogom körüljárni előadásomban, mert azt is fontosnak tartom, hogy egyre több ember tanuljon meg örömmel és egyúttal jól meditálni. Persze ezúttal is a csillagos égboltra fogunk először utazni kicsit. Hiszen a Teremtő az égre felrajzolta azokat az ősi szimbólumokat is, melyek a Belső Mesterünkkel való misztikus találkozáshoz akarnak – tudnak – vezetni minket. Több csillagképben is ott fénylik a meditáció üzenete, én most a Cet és a Halak csillagképek hatásán keresztül mutatom meg ezt a csodát. Persze kibontva azt is, ami valahol az egész Meditációs Nap fő témája: miért olyan lényeges rálépni erre az útra? Mit ad neked, miben segít?

Bükki Tamás Aila - jógaoktató, jógaterapeuta, szakrális túravezető

Mantra, meditáció és táj-templomok – a beavatás misztériuma

A világunkban számos táj-templom rendszer létezik – misztikus helyek, különleges energiával. Mik ezek pontosan, hogy találhatók meg, és miben segítenek? A mantrák energiával átitatott rezgés kódok, melyek ősi Rishik, azaz látók adtak át nekünk; lényegében szállító eszközök, melyre „felülhetünk”, és ezáltal segítik a meditáció lét-élményének kibontakozását. Hogyan indíthatjuk be ezeket a járműveket, és melyikre szálljunk fel? Mi az a beavatás, és szükséges-e a spirituális úton?

Zentai Anna - asztrozófus

A meditáció fontossága csillagbölcseleti és emberi szempontból

Az utóbbi években végzett egyéni terápiás kezelések és csoportos programok során, illetve a saját élményeimen át is testközelből tapasztaltam meg, hogy mit jelent, mennyit ad a meditáció az életünk jobbításában, az önfejlesztésben, belső munkában. Ezekről a tapasztalatokról összefoglalót készítve mutatom meg, hogy mik az én személyes élményeim a meditációval. Vajon miért jelentős a meditáció az egészségünk és az életünk alakulása szempontjából? Hogyan segít a hétköznapokban a megoldásokhoz? Hogyan visz közelebb önmagunkhoz? Mit tegyenek azok, akik úgy gondolják, hogy nem tudnak meditálni? Milyen személyes tapasztalataim vannak e témában?  Ilyen és hasonló kérdéseket járunk körbe és ehhez segítségül hívjuk a legmagasabb szintű bölcsességet: a Teremtő fényüzeneteit, a csillagokat és csillagképeket. Az előadás első részében a csillagképek bölcseletén át vizsgáljuk a meditáció varázslatos világát, a másodikban konkrét gyakorlati példákat, sorstörténeteket mesélek, végül pedig egy rövid, 20 perces vizualizációs gyakorlattal koronázzuk meg a tanultakat.

Balla Ede Zsolt - szakrális túravezető (Erdély)

Ima és elmélyülés a szent helyeinken

Az imának sokféle módját ismerjük. Lehet imádkozni szavakkal és azok nélkül, kötött versben vagy szabadon, nyitott és csukott szemmel, mozgással kísérve vagy teljesen testetlenül: lényegük a tudatállapot megváltoztatása, és a lélek isteni közelségbe emelése. Ha nem következik be lelkünkben-tudatunkban ez a pozitív változás, akkor nem is imádkoztunk: tevékenységünket nevezhetjük bárhogy, csak imának nem. Több lehetőségünk van tehát elérni a megfelelő imaállapotot – és amennyiben képesek vagyunk ezt megvalósítani, az elmélyülés azon fokára léphetünk, amelyen kéréseink és szándékaink hatványozott erővel teremtődnek, nyilvánulnak meg. Az imaállapot elérésének egyik legalkalmasabb módja a szent helyekkel való kapcsolatfelvétel. Tudvalevő, hogy a környezet átszínezi, befolyásolja cselekedeteink minőségét: például más hatást vált ki ugyanannak a könyvnek olvasása tömegközlekedésen, könyvtárban vagy a kedvenc fotelünkben. Így van ez az imádkozással is: az ima más hatásfokot és színt kap, ha szent helyeken végezzük. Mi tehát a szent helyek különlegessége? Hogyan kapcsolódhatunk erejükhöz? Hogyan érdemes elmélyülni és imádkozni a természetben? Az előadás az elméleti ismeretek mellett egy olyan gyakorlati módszert mutat be, melynek segítségével kiteljesedhet kapcsolatunk a tájak szakralitásával, Isten Teremtett Világával.

Paksi Zoltán - asztrozófus

A Reflaxációtól a Csillagmeditációig

A zene varázslatos világa mindenkit egyfajta módosult tudatállapotba vezet, így mindenki részesül a meditáció áldásaiban. A külső hangok belső hangokat, hangzatokat ébresztenek, majd később, már a tudatosan végzett meditációkban, a külső csönd belsőt ébreszt, hogy a belső megteremthesse a külvilág csend-hangzatát is. A meditáció általam személyesen is megtapasztalt, magasabb állapotokba emelő élményeiből is átadok egy csokorra valót, bízván abban, hogy ezzel másoknak is segítségére lehetek!

Meditációs nap, 2022. április 10, Veres Mónika, Paksi Zoltán, Bükki Tamás Aila


Jegyvásárlás 2022. febr. 1-től

Jegyvásárláshoz kattints ide!

Kérdésekkel keresd Veres Mónikát: monika@csillagtitkok.hu 

Maximum létszám: 200 fő.

Szeretettel látunk:

Dr. Bükki Tamás Aila

minősített jógaoktató, jógaterapeuta
szakrális túravezető, fizikus (Ph.D), író

 

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960