Gajatri Jóga és terápia a Dunakanyarban: A Pilis-titkai, 3 napos intenzív meditációs tábor - Pilis, jóga, meditáció, mantra

A Pilis-titkai, 3 napos intenzív meditációs tábor

A Pilis-titkai, 3 napos intenzív meditációs tábor

Mikor: 
2019. szeptember 27., péntek - 08:00 - 2019. szeptember 29., vasárnap - 19:00
Hol: 
Pilisben, Pilistetőhöz közel

Jóga meditáció, mantra-jóga, és szakrális túrák

A meditáció során tökéletesen tudatosak és éberek vagyunk, de a tudatunk nem a külső világra vagy a körülöttünk zajló eseményekre összpontosít. Nem alszik, álmodik vagy fantáziál, hanem inkább tiszta, nyugodt, befelé összpontosít. /Szvámi Ráma/

A meditáció jelentősége életünkben

A rendszeres meditáció az örömteli, harmonikus élet szempontjából nélkülözhetetlen. Négy fontos szerepe van: 

  • feltölt – a mélyalváson kívül ez az egyik legfontosabb idegrendszeri töltődési lehetőségünk, ezáltal
  • erőteljes stresszoldó hatású 
  • a karma-csírákat „megpörköli”, ezáltal azok nem, vagy kevésbé erőteljesen fognak megjelenni az életedben, így csökken a szenvedés
  • szétoszlatja legmélyebb félelmeinket, benső kiegyensúlyozottságot, stabilitást eredményez, áthangol, feltételek nélküli létörömöt hoz 

A tábor célja, hogy lelkesítő tapasztalatokhoz juss

A meditáció egy állapot. Sokféle technika van, ami elvisz ehhez az állapothoz. Ez a tábor nem arra szolgál, hogy megtanulj egy konkrét technikát, vagy szisztematikusan felkészítsen a meditációra. Ha van már bevált meditációs technikád, azt továbbra is gyakorolhatod. Ha nincs meditációs technikád, segítünk az elindulásban. Ha később szeretnél majd ehhez egyéni segítséget, természetesen tudunk ezen az úton kísérni.

A tábor célja, hogy kapj egy „élményt”, előretekintést és egy lehetőséget, hogy megtapasztald a formák nélküli tiszta derű állapotát. Ez lendületet adhat, hogy beépítsd a meditációt az életedbe, és elkezdhesd vagy folytathasd a napi gyakorlásod.

Miért különleges ez az intenzív 3 napos tábor? 

Ha próbáltál már meditálni, biztos észrevetted, hogy elárasztanak, elragadnak a gondolatok. Így a meditációból gyakran vagy töprengés, türelmetlenség lesz, vagy szendergés, álmodás. 

granthik bogok, vagy kapuk, melyek az energia-rendszerünkben a muladhára (gyökérközpont), az anahata (szívközpont) és az adzsna (harmadik szem) csakrákhoz kötődnek. Amíg ezek a granthik vagy bogok nincsenek feloldva, a meditáció nehezen adatik: különböző gondolatok rohannak meg, amik elterelik a figyelmedet, és így nem jöhet létre tiszta meditáció.

granthi-szádhana egy speciális mantra-jóga gyakorlatsor, mely a tábor fő gyakorlatsora. A gyakorlatsort Dr. Timcsák Géza jógi útmutatásai szerint fogjuk végezni.

A tábor során a gyakorlatsort elő fogjuk készíteni a jóga néhány speciális tisztító gyakorlatával (satkarmák, ászanák).

A tábor másik különlegessége, hogy minden nap lesz egy rövid, könnyű (7-10 km-es), meditációs túra a Pilisben. 

A túrák során a Pilis olyan speciális energetikájú, szakrális jelentőségű táborhelyünkhöz közeli helyeihez megyünk majd el, melyek segítik az adott csakra átérzését, az elme mély tisztulását és a meditációt.

Fogunk meditálni barlangban, és fogunk erősen nyitó, emelő helyeken is.

Pilis titkai, meditáció, szakrális, jóga, mantra, intenzív

A meditációs-túrák nem a teljesítményről szólnak, hanem arról az élményről, hogy mi a különbség teremben vagy odakint, erőteljes-energiájú helyeken meditálni. Melyik segít leginkább most az utadon? 

Beszélgetünk majd a Pilis titkairól, kevésbé ismert helyekről, csillagösvényekről, szerzetesekről, piramis alakú hegyekről, és arról, hogyan kapcsolódik mindez a meglátogatott helyekhez.

A túrázást nagyon megkönnyíti (kíméli pl. a térded), és biztonságát fokozza a Nordic Walking bot használata - tested teljesen átjárja majd az életerő. A tábor különlegessége, hogy grátiszként a Nordic Walking bot használatát is elsajátíthatod alapszinten. Ez egy lehetőség a számodra, csatlakozhatsz a túrákhoz bot nélkül is. 

Az ehhez szükséges botokat biztosítjuk.

Pilis titkai, meditáció, szakrális, jóga, mantra, intenzív, nordic walking

Mit tartalmaz pontosan a 3 napos tábor?

  • Szállást szuperior minőségű, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás apartmanokban + az Idegenforgalmi Adót
  • Teljes ellátást: ízletes, bőséges vegetáriánus reggeli, ebéd és vacsora (péntek déltől vasárnap délig)
  • Jóga órák, meditációk, granthi-szádhana foglalkozások vezetését
  • 3 speciális túra vezetését a Pilis szakrális helyeire
  • 2 előadást, beszélgetést a meditációról, granthikról, és a Pilis-titkairól
  • Nordic-Walking mini-tanfolyamot és nordic walking botok használatát

Pilis titkai, meditáció, szakrális, jóga, mantra, intenzív

A 3 napos intenzív tábor szálláshelye a Pilis lábánál

Pilis titkai, meditáció, szakrális, jóga, mantra, intenzív

2 ágyas apartman szobaképe

Mikor és hol lesz a tábor?

A tábor 3 nap/2 éjszaka még az aranyló őszben 

2019. szept. 27, péntek reggeltől szept. 29 vasárnap késő délutánig tart.

A szállás a Pilis oldalában, Pilistető közvetlen szomszédságában lesz. A pontos helyet, és az odajutáshoz segítséget a jelentkezést követően adjuk meg. 

A tábor maximális létszáma 19 fő. A helyeket a jelentkezés sorrendjében fogadjuk. Jelentkezéshez információt alább találsz.

Mennyibe kerül?

A részvétel teljes ára: 59.500 Ft/fő.

Korai jelentkezéssel: 49.500 Ft/fő. (augusztus 21-ig)

A szállás SZÉP kártya elfogadóhely, fizetheted így a szállást és ellátást, azaz a kurzus költségének jelentős részét OTP vagy MKB SZÉP kártyával (K&H kártyával nem).

Előleg: 20.000 Ft. 

Az előleg lemondás esetén nem visszatérítendő, de átruházható.

Hogyan és meddig jelentkezhetek? 

A jelentkezés folyamata a következő:

1. A jelentkezéshez írj egy emailt a gajatrijoga@gmail.com címre. 1 munkanapon napon belül elküldjük Neked a jelentkezési lapot, valamint az előleg átutalásához szükséges banki információkat.

2. Töltsd ki a jelentkezési lapot, és utald át egyidejűleg az előleget! A jelentkezésed az előleg beérkezése után válik érvényessé.

3. Küldd vissza a gajatrijoga@gmail.com címre a kitöltött jelentkezési lapot, és jelezd, hogy az előleget átutaltad!  A jelentkezést email-ben 1 munka napon belül visszaigazoljuk. 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 4.

A korai (early-bird) kedvezményes ár augusztus 21.-e előtti jelentkezésekre és augusztus 21-én éjfélig beérkező előlegutalásokra érvényes. 

A tábor minimális létszáma 10 fő. 

A befizetett előleget csak abban az esetben utaljuk vissza, ha a minimális létszám szeptember 4-ig nem jön össze.

A tábor oktatói

Lengyel Kriszta – jógaoktató, rekreációs sportoktató, relaxáció és meditáció oktató, VDNOWAS nordic walking edző

Küldetésem: visszatalálni természetes Önmagamhoz, hogy minden tevékenység örömteli legyen. Felismerni mikor cselekszem érdekből és mikor szeretetből. A teljesség és elégedettség érzése testben és lélekben. Híd civilizáció és természet között. Ehhez vezető utak lehetnek a jóga, a meditáció, és különleges túrák a természetben.

Dr. Bükki Tamás – minősített jógaoktató, jógaterapeuta, EMK-tréner

„...rádöbbentem, hogy az egészségen, kiegyensúlyozottságon túl épp a jóga az, amely segítségével válaszokat találhatok arra, hogy ki vagyok én, és mi ez a világ, ami körbevesz. Immáron közel 20 éve jógázom rendszeresen, és 15 éve tanítom a jógát.”

További fontos kérdések

Milyen egészségi állapot szükséges? Kimerítő lesz-e a túra, vagy a jóga?

A túrák könnyűek-közepesen nehezek, 7-10 km-esek, és kb. 200-300 m maximális szintkülönbséggel. Mozgásszervi, ízületi betegségek megnehezítik vagy lehetetlenné tehetik a gyaloglást.

A jóga gyakorlatok könnyűek, nem igényelnek hajlékonyságot. Ugyanakkor igénylik, hogy földön vagy székem tudj ülni minimum 30 percet egyhuzamban. 

A granthi-szádhana gyakorlás ellenjavallt kezeletlen magas vérnyomás, szív és érrendszer krónikus betegségei, valamint pszichiátriai panaszok esetén. 

Ha bizonytalan vagy benne, hogy neked való-e, keress meg minket kérdéseiddel!

Milyen jóga tapasztalat kell? Jöhetek-e kezdőként, ill. jöhetek-e, ha még sosem meditáltam?

Igen. Jöhetsz akkor is, ha még nem jógáztál, vagy kezdő vagy a meditációban. Ebben az esetben azonban szívből javasoljuk, hogy menj el legalább néhány hatha jóga órára előtte. 

Érdemes-e eljönnöm, ha rendszeresen meditálok, és van kiforrott meditációs technikám?

Igen. A meditáció mélyíthető. Ebben mind a granthi szádhana, mind a Pilis erőtere jelentős segítségedre lesz majd. A meditációs gyakorlásod reményeink szerint új lendületet kap majd a táboron megéltektől. 

Glutén, laktóz érzékeny vagyok. Jöhetek?

Igen. A jelentkezési lapon ezt jelölnöd kell, és biztosítunk olyan étkezést, ami ezt figyelembe veszi. Ennek felára 3500Ft. 

Kérhetek-e húsos ételt a vegetáriánus helyett? 

A hús fogyasztás testileg elnehezít, és olyan mentális folyamatokat generál, melyek jelentősen akadályozzák, hogy megtapasztald mindazt, amit fent leírtunk. Épp ezért a kurzuson csak vegetáriánus ételt fogyasztunk. Sőt, segítheted a kurzus mélyebb átélését, ha a kurzus előtti 1-2 hétben húst már nem veszel magadhoz.

Lehet-e alkoholt fogyasztani, dohányozni?

Köszönjük, ha a kurzus során nem fogyasztasz semmiféle alkoholos italt, és kerülöd a dohányzást!  Ezek fogyasztása is csökkenti a gyakorlatok hatékonyságát és a finomérzékelést a testben.

Hozhatok-e kutyát?

Nem, pedig szeretjük őket. Zavarhatják a többi résztvevőt, a csöndes meditációkat. Az erdei szagok erősen hívják, akár messzire kutyusainkat, teljesen járhatatlan tereprészekre is, tapasztaltból írom ezt. S végül számodra is ez egy lehetőség, hogy Magadra figyelj.

Gyerekek jöhetnek? 

Mivel ez nem egy szokványos kirándulás és tábor, hanem sokkal inkább egy belső utazás-tisztulás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.

Ha további kérdésed van, hívj vagy írj! Szeretettel látunk!

Kriszta és Tamás

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960
Lengyel Kriszta, jógaoktató, nordic walking edző
jógaoktató
rekreációs sportoktató
relaxáció és meditáció oktató
VDNOWAS nordic walking edző
Lépésről-lépésre egyre jobban érzem magam!
info@meetingmyself.hu
+36-20-9413833