A Menyegző - spirituális túra a magas Börzsönyben

A Menyegző - spirituális túra a magas Börzsönyben

Mikor: 
2023. március 25., szombat - 09:00 - 16:00
The upcoming date less then 1 day.
Hol: 
Börzsöny

Mi ennek az útnak a jelentősége?

Ahol a párhuzamosok egybeérnek c. könyvemben írok a Szűz-Halak zarándoklat felfedezéséről és ennek jelentőségéről. A Szűz és a Halak csillagkép levetül a magas Börzsönybe. A Szűz-Halak egy beavató út, általa összekapcsolódik benned a Föld és az Ég - ennek átélése lehetővé teszi, hogy a világban a körülötted épp zajló életeseményekben felfedezhesd a Fényt, a spirituális növekedés jeleit és csodáját.

"A Halak csillagkép Tejút felé néző ága hozza a Földre a Megváltó erőt, a fényt, a megértés és a megbocsátás erejét; ez az ág a férfi ereje minden ember életében. A jobb oldali visszaúszó ág pedig a Vízöntő fölé érkezik. Ez az ág megtisztító feladatokat hordoz, és földi életünkben tükröződve segíti, hogy felszálljon a homály, eltűnjön a zavarodottság, fokról-fokra, csillagról-csillagra lépve segít, hogy életünket áthassa az élet öröme, gazdagsága, szépsége; ez a tisztító ág a női minőség minden ember életében, függetlenül attól, hogy nőnek vagy férfinak született. Ahol pedig a Halak két ága összetalálkozik, egy kettős csillag ragyog, az Al Rischa.

A végtelen óceán szigetei elkülönültségüket hirdetik. Az utazó azonban már látja szeretetével, hogy a lélek „titok-vizének” mélyén EGYEK. /Paksi Zoltán/

Az Al Rischa két csillaga egymás körül kering időtlen idők óta, és 930 földi év alatt kerülik meg egymást lassú körtáncukban. Az Al Rischa arab szó, jelentése az, hogy „kötél”. Azok, akiknek dolguk van egymással a felszabadulás égbe emelő táncában, újra és újra megjelennek egymásnak a karma áldásaként.

A Földre vetülő Halak csillagkép táj-templomai 12700 éve ott várnak a Börzsöny hegyei közé rejtve, átölelve a Szűz csillagkép tájtemplomait, a Csóványos hegy csúcsát, ölükben tartva a Grál Völgy szent terét.

A két ág az emberben egyesül, és amikor ez megtörténik, megszületik a Nagy Mű, az Opus Magnum.

Ez a tájtemplom a keleti hét szintű beavatás hatodik szintjéhez tartozik, és úgy hívják, hogy a Nap. Ez maga a transzmutáció folyamata, így születik az alkimisták Aranya. A tájtemplom pedig a Menyegző színtere.

A Menyegző minden tavasszal megtörténik, amikor a bükkök arany-zöld leveleket bontanak. A menetet tündérek kísérik, és ilyenkor habos fehérbe öltöznek a tüskés kökénybokrok, az erdő pedig vibrál az életörömtől." 

/Részlet Bükki Tamás Aila: Az öt fa c. könyvéből. Várható megjelenés: 2023. június/

Ez nem egy csoportos túra, hanem...

Ha úgy döntesz, elkísérsz ezen a zarándok úton, örömmel mutatom az utat. Az út azonban a Te önálló utad lesz.

Ezt erősíti majd az is, hogy az út során végig maunában leszünk, azaz nem beszélgetünk. Ha úgy döntesz, hogy elkísérsz, akkor ezt vállalod. A mauna egy nagy erejű eszköz: segít megőrízni energiáinkat, és segítségével a benső folyamatokra, önmagunkhoz és a természerhez való kapcsolódásra sokkal jobban tudunk fókuszálni. 

Ez a túra nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz.

Milyen nehéz ez az út?

Ez a túra nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz. A túra során 1 helyen fogunk az erdőben meditálni.

A teljes út hossza, amit bejárunk majd, kb. 9 km. A szintkülönbség jelentős, 490 m lesz (kb. mintha 18-szor megmásznál egy 10 emeletes házat). Közepesen nehéz túra, végigjárása jó állóképességet kíván.

Ellenjavallatok: mozgásszervi, izületi betegség, szívbetegség, aszma, jelentős túlsúly, valamint pszichés zavarok és pszichiátriai betegségek esetén a túrát nem javaslom most Neked. Ha bizonytalan vagy, jó lesz-e Neked, nyugodtan hívj fel, megbeszéljük!

Mikor ajánlott neked?

  • Ha szoktál túrázni, egészséges vagy testileg, lelkileg, és jó állóképességgel rendelkezel.
  • Ha szoktál otthon rendszeresen meditálni.
  • Ha érdekel, mit rejt a Hegy és az erdő túl azon, amit a szemeddel láthatsz.
  • Ha fontos számodra, hogy spirituálisan fejlődj.


A rendszeres otthoni meditáció feltétele a túrán való részvételnek!

Ha nincs meditációs technikád, de szeretnél megtanulni egyet, a Grál meditációt ajánlom szeretettel a figyelmbedbe, mely egy online lehetőség. Részletekhez katt ide!

Természetesen nem szükséges, hogy épp a Grál meditációt gyakorold, bármilyen metitációs technika megfelelő, amit tanultál és rendszeresen használsz.


A túra ára:

A túrán a részvétel adományos. Az adomány mértékét Te választhatod ki - összhangban lehetőségeiddel.

Szükséges felszerelés:

  • Bordázott talpú, vízhatlan túracipő vagy bakancs
  • Habszivacs ülőtégla a meditációhoz (jóga blokk ajánlott, mert könnyű, és hőszigetel)
  • Réteges öltözet
  • Vízhatlan kabát

Jelentkezés menete:

A túrára való jelentkezéshez töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, majd kattits az [Elküldöm] gombra alább!

Jelentkezési határidő: 2023. márc. 22. szerda.

A résztvevők maximális száma 22 fő.  

Szeretettel látlak:

Dr. Bükki Tamás Aila

minősített jógaoktató, jógaterapeuta
EMK tréner, fizikus (Ph.D), író

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960