Spirituális túra - 2022. május 28.

A Teremtő Kívánság Sziklái - spirituális túra a magas Börzsönyben

A Teremtő Kívánság Sziklái - spirituális túra a magas Börzsönyben

Mikor: 
2022. május 28., szombat - 08:00 - 17:00
Hol: 
Börzsöny

Mi ennek az útnak a jelentősége?

Ahol a párhuzamosok egybeérnek c. könyvemben írok a Szűz-Halak zarándoklat felfedezéséről és ennek jelentőségéről. A Szűz és a Halak csillagkép levetül a magas Börzsönybe. Mit jelent mindez?  A Szűz-Halak egy beavató út, általa összekapcsolódik benned a Föld és az Ég - ennek átélése lehetővé teszi, hogy a világban a körülötted épp zajló életeseményekben felfedezhesd a Fényt, a spirituális növekedés jeleit és csodáját.

Ezen a spirituális túrán a Szűz-csillagkép néhány jelentős energia pontját érintjük.  Meditálunk majd a Teremtő Kívánság Szikláinál. Majd folytatjuk az utunkat a magas Börzsöny egyik legszebb szurdokvölgyét megkerülve, melyet saját tapasztalataim alapján Grál-völgynek hívok, és amely különös titkokat rejt. A könyvemben így írok erről:

...most már a Grál völgyébe kellett leereszkednem. Oda, ahol többször jártam már, de ahová sosem jutottam le még... Ott értettem meg, hogy a Grálnak nincsenek GPS koordinátái. Oda érni lehet, de a helyét megmondani nem. Ide csak akkor találhatsz el, ha megengeded, hogy vezessenek.

Nem mutathatom meg az odavezető utat, oda csak saját benső vezetőd vihet el - amikor ennek eljött az ideje. De a közelébe elmehetünk, egymást segítve, közösen.

Az úton megtapasztalhatod, mi a különbség, amikor otthon meditálsz, vagy amikor egy speciális energia tér segíti, támogatja a folyamatot.

Az előző utunkról így számolt be az egyik utitársam:

Majd az jött fel bennem, hogy az Erdő a barátjává fogadott. És nem úgy, ahogyan én fogadok valakit barátommá. Beölelt engem, megmutatta magát és hagyta, hogy puhán lépdeljek ősidős hátán. Majd jött egy következő, hogy minden folyamatban van. Az, amit látunk-hallunk csak most tapasztalható. Bár úgy tűnik, hogy az idő megállt ott. Pedig az élet a halálban is folyamatosan van jelen. Magamban is ezt a folyamatosságot felfedeztem. Aztán lett mondanivaló bennem, amit este annak, akinek szántam, el is mondtam. A másik nem értette, hogy miről beszélek. Ahogy te is mondtad, mindannyiunknak más útja van, de mind ugyanoda vezet, ha kell évezredek alatt. Ebből a szemszögből nézve, mindenki ott van, ahol lennie kell. És ez szabadságot ad. „ /K. Edina/

Ez nem egy csoportos túra, hanem...

Ha úgy döntesz, elkísérsz ezen a zarándok úton, örömmel mutatom az utat. Az út azonban a Te önálló utad lesz.

Ezt erősíti majd az is, hogy az út során végig maunában leszünk, azaz nem beszélgetünk. Ha úgy döntesz, hogy elkísérsz, akkor ezt vállalod. A mauna egy nagy erejű eszköz: segít megőrízni energiáinkat, és segítségével a benső folyamatokra, önmagunkhoz és a természerhez való kapcsolódásra sokkal jobban tudunk fókuszálni. 

Ez a túra nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz.

Milyen nehéz ez az út?

A teljes út hossza, amit bejárunk majd, 11 km. A szintkülönbség jelentős, 620 m lesz (kb. mintha 21-szer megmásznál egy 10 emeletes házat). Közepesen nehéz túra, végigjárása jó állóképességet kíván.

Ellenjavallatok: mozgásszervi, izületi betegség, szívbetegség, aszma, jelentős túlsúly, valamint pszichés zavarok és pszichiátriai betegségek esetén a túrát nem javaslom most Neked. Ha bizonytalan vagy, jó lesz-e Neked, nyugodtan hívj fel, megbeszéljük!

Mikor ajánlott neked?

  • Ha szoktál túrázni, egészséges vagy testileg, lelkileg, és jó állóképességgel rendelkezel.
  • Ha szoktál otthon rendszeresen meditálni.
  • Ha érdekel, mit rejt a Hegy és az erdő túl azon, amit a szemeddel láthatsz.
  • Ha fontos számodra, hogy spirituálisan fejlődj.


A rendszeres otthoni meditáció feltétele a túrán való részvételnek!

Ha nincs meditációs technikád, de szeretnél megtanulni egyet, a Grál meditációt ajánlom szeretettel a figyelmbedbe, mely egy online lehetőség. Részletekhez katt ide!

Természetesen nem szükséges, hogy épp a Grál meditációt gyakorold, bármilyen metitációs technika megfelelő, amit tanultál és rendszeresen használsz.


A túra ára:

A túrán a részvétel adományos. Az adomány mértékét Te választhatod ki - összhangban lehetőségeiddel.

Az adományodból semmit nem tartok meg, hanem 3 hónaponként eljuttatom 3 olyan karitatív szervezetnek, akik a gyógyulást szolgálják. Ezek jelenleg:

Piros orr bohócdoktorok alapítvány: "Bohócdoktoraink az elmúlt 23 év alatt több mint 375000 beteg gyermekhez, valamint több ezer idős emberhez vitték el a nevetés gyógyító erejét. A bohócdoktorok munkájuk során a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról." https://www.pirosorr.hu/

Bátor tábor alapítvány: "A Bátor Táborban 2001 óta életeket változtatunk. Sorsfordító élményeket nyújtunk a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjainknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket. Hisszük, hogy a felhők felett mindig süt a nap." https://batortabor.org/hu/

Egészségforrás alapítvány: "Alapítványunk 1989-ben alakult daganatos betegek és hozzátartozóik megsegítésére. Munkánk során döntő fontosságú az általunk megkezdett hídépítő munka az akadémikus gyógyítás és a kiegészítő terápiák között... A programjainkban igyekszünk a holisztikus szemléletet képviselni, mely az embert testi-lelki-szellemi-érzelmi egységnek tekinti. " https://egeszsegforrasalapitvany.hu/

Szükséges felszerelés:

  • Bordázott talpú, vízhatlan túracipő vagy bakancs
  • Habszivacs ülőtégla a meditációhoz (jóga blokk ajánlott, mert könnyű, és hőszigetel)
  • Réteges öltözet
  • Vízhatlan kabát

Jelentkezés menete:

A jelentkezéshez töltsd ki kérlek az alábbi ürlapot, majd katt alul az [Elküldöm a jelentkezésem] gombra! A jelentkezésről a megadott email címre azonnal kapsz majd egy visszaigazoló levelet. 

Jelentkezési határidő: 2021. május 25. szerda.

A résztvevők maximális száma 22 fő.  

Szeretettel látlak:

Dr. Bükki Tamás Aila

minősített jógaoktató, jógaterapeuta
EMK tréner, fizikus (Ph.D), író

 

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960