Spirituális túra a magas Börzsönyben - 2021. május 9.

Teremtő Kívánság Szikla és a Grál-völgy - spirituális körtúra

Teremtő Kívánság Szikla és a Grál-völgy - spirituális körtúra

Mikor: 
2021. május 9., vasárnap - 08:00 - 17:00
Még 2 nap van hátra
Hol: 
Börzsöny

Mi ennek az útnak a jelentősége?

Ahol a párhuzamosok egybeérnek c. könyvemben írok a Szűz-Halak zarándoklat felfedezéséről és ennek jelentőségéről. A Szűz és a Halak csillagkép levetül a magas Börzsönybe. Mit jelent mindez? A Szűz-Halak egy beavató út, általa összekapcsolódik benned a Föld és az Ég. Lehetővé teszi, hogy a világban a körülötted épp zajló életeseményekben felfedezhesd a Fényt, a spirituális növekedés jeleit és csodáját.

Ezen a spirituális túrán a Szűz-csillagkép néhány jelentős energia pontját érintjük.  Meditálunk majd a Teremtő Kívánság Szikláinál. Majd folytatjuk az utunkat a magas Börzsöny egyik legszebb szurdokvölgyét megkerülve, melyet saját tapasztalataim alapján Grál-völgynek hívok, és amely különös titkokat rejt. A könyvemben így írok erről:

"...most már a Grál völgyébe kellett leereszkednem. Oda, ahol többször jártam már, de ahová sosem jutottam le még... Ott értettem meg, hogy a Grálnak nincsenek GPS koordinátái. Oda érni lehet, de a helyét megmondani nem. Ide csak akkor találhatsz el, ha megengeded, hogy vezessenek."

Nem mutathatom meg az odavezető utat, oda csak saját benső vezetőd vihet el - amikor ennek eljött az ideje. De a közelébe elmehetünk, egymást segítve, közösen.

Az úton megtapasztalhatod, mi a különbség, amikor otthon meditálsz, vagy amikor egy speciális energia tér segíti, támogatja a folyamatot.

Az előző utunkról így számolt be az egyik utitársam:

Majd az jött fel bennem, hogy az Erdő a barátjává fogadott. És nem úgy, ahogyan én fogadok valakit barátommá. Beölelt engem, megmutatta magát és hagyta, hogy puhán lépdeljek ősidős hátán. Majd jött egy következő, hogy minden folyamatban van. Az, amit látunk-hallunk csak most tapasztalható. Bár úgy tűnik, hogy az idő megállt ott. Pedig az élet a halálban is folyamatosan van jelen. Magamban is ezt a folyamatosságot felfedeztem. Aztán lett mondanivaló bennem, amit este annak, akinek szántam, el is mondtam. A másik nem értette, hogy miről beszélek. Ahogy te is mondtad, mindannyiunknak más útja van, de mind ugyanoda vezet, ha kell évezredek alatt. Ebből a szemszögből nézve, mindenki ott van, ahol lennie kell. És ez szabadságot ad. „ /K. Edina/

Ez nem egy csoportos túra, hanem...

A jelenlegi jogszabályok sajnos nem teszik lehetővé, hogy erre a felemelő, mélyen gyógyító helyre csoportot vigyek.

Úgy döntöttem azonban, hogy május 9-én én ide elmegyek, és ha szeretnél, elkísérhetsz ezen az úton. 

Ha úgy döntesz, elkísérsz, én örömmel mutatom az utat. Az út azonban a Te önálló utad lesz.

Ezt erősíti majd az is, hogy az út során végig maunában leszünk, azaz nem beszélgetünk. Ha úgy döntesz, hogy elkísérsz, akkor ezt vállalod. A mauna egy nagy erejű eszköz: segít megőrízni energiáinkat, és segítségével a benső folyamatokra, önmagunkhoz és a természerhez való kapcsolódásra sokkal jobban tudunk fókuszálni. 

Milyen nehéz ez az út?

Ez a túra nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz. A túra során 2 helyen fogunk az erdőben meditálni.

A teljes út hossza, amit bejárunk majd, kb. 13 km. A szintkülönbség jelentős, kb. 580 m lesz (mintha megmásznál 20-szor egy 10 emeletes házat, persze jóval élvezetesebb). A túra végigjárása jó állóképességet kíván.

Ellenjavallatok: mozgásszervi, izületi betegség, szívbetegség, aszma, jelentős túlsúly, valamint pszichés zavarok és pszichiátriai betegségek esetén a túrát nem javaslom most Neked. Ha bizonytalan vagy, jó lesz-e Neked, nyugodtan hívj fel, megbeszéljük!

Mikor ajánlott neked?

  • Ha szoktál túrázni,
  • Egészséges vagy testileg, lelkileg, és jó állóképességgel rendelkezel.
  • Ha szoktál otthon rendszeresen meditálni.
  • Ha érdekel, mit rejt a Hegy és az erdő túl azon, amit a szemeddel láthatsz.
  • Ha fontos számodra, hogy spirituálisan fejlődj.

A túra ára:

A túrán a részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött.   

Szükséges felszerelés:

  • Bordázott, vízhatlan túracipő vagy bakancs
  • Habszivacs ülőtégla a meditációhoz (jóga blokk ajánlott, mert könnyű, és hőszigetel)
  • Réteges öltözet
  • Vízhatlan (eső)kabát

Jelentkezés menete:

Kérlek töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, majd katt a [Beküldöm] gombra. 

Jelentkezési határidő: 2021. május 5. szerda.

Szeretettel látlak:

Dr. Bükki Tamás Aila

minősített jógaoktató, jógaterapeuta
EMK tréner, fizikus (Ph.D), író

 

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960