Tűfok szirt - spirituális túra a magas Börzsönyben - 2021. okt. 10.

Tűfok szirt és az égi Királyok útja - spirituális túra a magas Börzsönyben

Tűfok szirt és az égi Királyok útja - spirituális túra a magas Börzsönyben

Mikor: 
2021. október 10., vasárnap - 09:00 - 18:00
Még 21 nap van hátra
Hol: 
Börzsöny

Mi ennek az útnak a jelentősége?

A Szűz-Halak egy beavató út, általa összekapcsolódik benned a Föld és az Ég. Lehetővé teszi, hogy a világban a körülötted épp zajló életeseményekben felfedezhesd a Fényt, a spirituális növekedés jeleit és csodáját. A magas Börzsönybe levetülő Szűz-Halak csillagképek felfedezéséről és ennek jelentőségéről az Ahol a párhuzamosok egybeérnek c. könyvemben írok bővebben. 

Ezen a spirituális túrán a Halak csillagkép Tejút felé mutató ágához tartozó egyik jelentős csillagponthoz megyünk majd el, és itt meditálunk.  A tűfok szirt a felülről érkező energiák befogadásának helye, beavató pont, erős energetikájú táj-templom. A felülről érkező energiák a visszafelé áramló időhöz kapcsolódnak - lásd még az Idő két folyója c. írásom.

Ebben az égi folyóban megmártózva tudjuk megérezni, mi a dharmánk, sorsfeladatunk. Mi az, ami felé mennünk kell, amit tennünk kell. Ha ezt megtaláltuk magunkban, az életünk eseményei is átértékelődnek. Amit teszünk, nagy lelkesedéssel, hittel és derűvel tesszük majd. Így válik egy betegség vagy egy társadalmi jelenség - mint pl a Covid újabb és újabb hulláma - önmagunkat és a világunkat gyógyító impulzussá, csodálatos lehetőséggé.

Ez a sziklák útja lesz. Gyönyörű sziklaképződményeken át vezet. A visszafele út egy lenyűgöző gerinc út, az égi Királyok útja - amikor ott állsz majd a gerincen, vagy épp elfoglalod pár percre a trón követ, hogy átérezd az életöröm-minőséget, melyet közvetít, érezni és érteni fogod, micsoda erő van ebben a helyben. 

Az úton megtapasztalhatod, mi a különbség, amikor otthon meditálsz, vagy amikor egy speciális energia tér segíti, támogatja a folyamatot.

Egyik előző utunkról így számolt be az egyik utitársam:

Majd az jött fel bennem, hogy az Erdő a barátjává fogadott. És nem úgy, ahogyan én fogadok valakit barátommá. Beölelt engem, megmutatta magát és hagyta, hogy puhán lépdeljek ősidős hátán. Majd jött egy következő, hogy minden folyamatban van. Az, amit látunk-hallunk csak most tapasztalható. Bár úgy tűnik, hogy az idő megállt ott. Pedig az élet a halálban is folyamatosan van jelen. Magamban is ezt a folyamatosságot felfedeztem. „ /K. Edina/

Ez nem egy csoportos túra, hanem...

Örömmel mutatom az utat. Az út azonban a Te önálló utad lesz.

Ezt erősíti majd az is, hogy az út során majdnem végig maunában leszünk, azaz nem beszélgetünk. Ha úgy döntesz, hogy elkísérsz, akkor ezt vállalod. A mauna egy nagy erejű eszköz: segít megőrízni energiáinkat, és segítségével a benső folyamatokra, önmagunkhoz és a természerhez való kapcsolódásra sokkal jobban tudunk fókuszálni. 

Milyen nehéz ez az út?

Ez a túra nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz. 

A teljes út hossza, amit bejárunk majd, kb. 12 km. A szintkülönbség jelentős, kb. 500 m lesz (mintha megmásznál 18-szor egy 10 emeletes házat, persze jóval élvezetesebb :-). A túra végigjárása jó állóképességet kíván.

Ellenjavallatok: mozgásszervi, izületi betegség, szívbetegség, aszma, jelentős túlsúly, valamint pszichés zavarok és pszichiátriai betegségek esetén a túrát nem javaslom most Neked. Ha bizonytalan vagy, jó lesz-e Neked, nyugodtan hívj fel, megbeszéljük!

Mikor ajánlott neked?

  • Ha szoktál túrázni,
  • Egészséges vagy testileg, lelkileg, és jó állóképességgel rendelkezel.
  • Ha szoktál otthon rendszeresen meditálni.
  • Ha érdekel, mit rejt a Hegy és az erdő túl azon, amit a szemeddel láthatsz.
  • Ha fontos számodra, hogy spirituálisan fejlődj.

A túra ára:

A túrán a részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött.   

Szükséges felszerelés:

  • Bordázott, vízhatlan túracipő vagy bakancs
  • Habszivacs ülőtégla a meditációhoz (jóga blokk ajánlott, mert könnyű, és hőszigetel)
  • Réteges öltözet
  • Vízhatlan kabát

Jelentkezés menete:

Kérlek töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, majd katt a [Beküldöm] gombra. 

Jelentkezési határidő: 2021. okt. 6. szerda.

A résztvevők maximális száma: 18 utitárs. 

Szeretettel látlak:

Dr. Bükki Tamás Aila

minősített jógaoktató, jógaterapeuta
EMK tréner, fizikus (Ph.D), író

 

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960