Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
Telefon: 
+36-30-3751960
Email: 
tamas.bukki@gmail.com

Bükki Tamás, Dr.

jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!

Gyerekként asztmás voltam. Kamaszként és fiatal felnőttként túlsúlyos, és magas volt a vérnyomásom. És minden évben erős pollen allergia gyötört. Mindez gyökeresen megváltozott, amikor intenzíven jógázni kezdtem. Ráadásul rádöbbentem, hogy az egészségen, kiegyensúlyozottságon túl épp a jóga az, amely segítségével válaszokat találhatok arra, hogy ki vagyok, és mi ez a világ, ami körbevesz. Immáron több, mint 20 éve jógázom rendszeresen, és több, mint 15 éve tanítom a jógát. Az írás számomra öröm. Azt gondolom, ha jól csinálom, lehozhatok és megmutathatok valami szépet és fontosat.  

Hálás vagyok, rendkívüli tanáraim voltak. A jógát a Magyar jóga-élet legkiválóbbjaitól tanulhattam; talán a legtöbbet Szép Ferenctől és a legendás tudású Dr. Timcsák Géza jógitól, valamint a Magyar Jógaakadémia olyan oktatóitól, akik 30-40 éve élik és tanítják a jógát.

Jógaterapeuta azért lettem, mert szerettem vonlna felelősen szolgálni azokat, akik hozzám fordulnak. Tapasztalatból tudom, hogy a jóga mélyen gyógyít.

Az erőszakmentes kommunikáció konfliktuskezelő, gyógyító, felszabadító művészetét pedig Jónai Éva Havától, az EMK nagymesterétől tanulhattam közvetlenül. 

Utamon fontos mérföldkőnek tartom, hogy beavattak a Kriya jógába (Jogananda-mestervonal). A hatha- és kriya-jóga napról-napra igen sokat segít nekem abban, hogy kiegyensúlyozottan, hittel és kitartással a saját utamat járjam, és megélhessem, hogy az élet szeretettel és örömmel teli utazás.

Az írás számomra öröm. Azt gondolom, ha jól csinálom, lehozhatok és megmutathatok valami szépet és fontosat. Egyetemi éveim alatt 3 novelláskötetem és egy regényem született: Kirakósjáték, A vagyígyvanvagynem kert, Per/verziók és Tüköremberek - ez utóbbi az USA-ban jelent meg angol nyelven. 2020-ban jelent meg szerintem legfontosabb könyvem, az Ahol a párhuzamosok egybeérnek, mely feltárja, milyen beavató erejű utakat rejt a Pilis és a Börzsöny, és megmutatja, hogyan kerülhet összhangba a spiritualitás és a tudomány.