Azt kapom, amire éppen szükségem van

Tamás, a jóga és a jógaóráid azon kincseim közé tartoznak, amelyeket az elmúlt néhány évben találtam. Ajándék Testemnek, Lelkemnek. Ha fáradt vagyok, pihentet és felüdít, ha feszült vagyok, megnyugtat, ha le vagyok merülve, energiával tölt fel. Pont azt kapom tőle, amire éppen szükségem van. Miután elkezdtem jógázni, csak egy idő után tűnt fel, hogy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb lett az életem és hogy a jógaórát követő reggelen korábban és kipihentebben ébredek.

Nagyon megkapó számomra az az alázat, ahogyan a jógához viszonyulsz, az, hogy mennyire felkészült vagy és folyamatosan képzed magad. Az, hogy milyen találó humorral tudod fűszerezni az órákat, külön ajándék. Nagyon szeretem azt, amilyen módon rávezetsz arra, hogy a jóga lényege elsősorban nem a testmozgás, hanem hogy megtanuljunk gyengédséggel és szeretettel viszonyulni önmagunkhoz, a Testünk aktuális állapotához, megismerjük és tiszteljük külső és belső határainkat.

Az óráid igényesek és változatosak, figyeled és segíted a résztvevőket, a gyakorlatok mindig igazodnak a jelenlévőkhöz, mind nehézségben, mind tempóban. Az órákon velünk megosztott gondolataid önmagukban is fantasztikusak, mert óriási tudást és tájékozottságot mutatnak, de plusz hozadékuk, hogy beépíthetőek a mindennapjainkba, segítenek eligazodni az életünk dolgaiban, vagy éppen segítenek megőrizni vagy helyreállítani egészségünket. 

Legszívesebben mindenkit arra biztatnék, hogy jöjjön jógázni - persze tudom, hogy nem mindenkinek ez az útja, vagy még nem jött el az ideje - , mert gazdagabbá teszi az életét. Aki jógázik, összeszedettséget és önmagára figyelést tanul, megtanulja tiszteletben tartani a Teste pillanatnyi állapotát, megtanul szeretettel és elfogadással fordulni önmagához, ami benső békét és harmonikusabb mindennapokat teremt. Azon kívül, hogy maga a mozgás jót tesz az egészségnek, és 1,5 -2 órára tökéletesen kikapcsolhatóak a mindennapi nyűgök, a jóga testi-lelki tréning, egy önmagunk felé vezető Út. És ez az Út minden pillanatában gyönyörű. 

Köszönöm szépen, Tamás, hogy Lámpás vagy ezen az Úton! Áldás kísérjen!

Dudás Tünde
2018 február