Blogbejegyzések

kvantumok, féreglyukak, spiritualitás - Balogh Béla és Bükki Tamás Aila
Bükki Tamás, Dr.

Kvantumok, univerzumok, spiritualitás - Balogh Bélával és Bükki Tamás Ailával

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

Ebben a podcast adásban a spirituális tanító Balogh Bélával és a fizikus-jógaoktató Bükki Tamás Ailával a meditáció (kvantum)fizikai hátterét, és a relativitás tartományait járjuk be. Készen állsz a kozmikus utazásra - önmagadban? 

2023. május 25., csütörtök
homeopátia és kvantumelmélet
Bükki Tamás, Dr.

Vízgyöngyök és az élet ritmusa

Van-e a víznek memóriája? Tud-e információt hordozni egy szer, ahol egyetlen hatóanyag molekula sincs jelen? Ez a cikk egy 1 éves tudományos kutatás esszenciáját hivatott bemutatni, melynek az volt a célja, hogy megérthessük, hogy működik a homeopátia. Megdöbbentő eredményekre jutottunk.

2023. március 25., szombat
jóga, egészség, gyógyszer nélkül
Bükki Tamás, Dr.

Jóga: az egészséged a mellékhatás

személyes, filozófikus, jógaterápia

Ezt egy 1 órás PodCast a jógáról, az életről, és arról, hogy mit is jelent az, hogy a jógázás mellékhatása az egészség. Zalatnai Brigitta újságíró kérdezett erről kettőnket, akik ezt át is éltük és éljük. Nagyon lendületesre, őszintére sikerült.

2022. október 27., csütörtök
Test, csakrák, piramis, jóga, Szűz-Halak zarándoklat, aklímia
Bükki Tamás, Dr.

Test, csakrák, piramis: a megismerés szintjei

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

Ez az írás a Változtasd arannyá! című írás folytatása, és arról szól, hogy az életnek bár vannak mély buktatói, mindazonáltal feltárható az értéke-gazdagsága. És ez a gyógyulás lényege. Hihetsz-e annak, amit tapasztalsz? Mi a beavató mesterek gyógyító ajándéka? És pontosan mit jelent a test, a csakrák valósága? És hogy kapcsolódnak ehhez szellemi lények és a piramis?

2022. szeptember 4., vasárnap
Napüdvözlet, jóga, homeopátia és alkímia
Bükki Tamás, Dr.

Változtasd arannyá! - avagy a napüdvözlet alkímiája

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

A napüdvözletben benne van az egész élet annak minden mozzanatával. A születéssel, a kamaszkor lángolásával, a felnőttkor érték teremtő munkájával, az összegzéssel és a lényeg kiemelésével – mely az arany létrehozása, a traszmutáció folyamata. Mindez elvezet az életelixirhez – a mély gyógyuláshoz, és visszatéréshez a Fénybe, az egységbe. Alább röviden bemutatom, hogyan függ össze a jóga, az alkímia és a homeopátia – ez a három ősi, gyógyító tudomány.

2022. augusztus 27., szombat
Szűz-Halak, Vízöntő evangéliuma, jóga, Paksi Zoltán, asztrozófia
Bükki Tamás, Dr.

A vízöntő-paradoxon és a gyógyító, kétarcú erő

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

A test gyógyulását két erő összjátéka hozza létre. Az, amit betegségnek hívunk mindennapi értelemben, a kellemetlen, gyakran fájdalmas kórkép már a gyógyulás folyamatának megnyilvánulása. A karma törvénye, azaz az ok-okozat törvénye szabályozza, és összefonódik az időben visszafelé ható Kegyelemmel. Épp így, a világunk gyógyulása is kétarcú. Ennek az írásnak az a célja, hogy mindezt tisztán lásd, és ezáltal reményteljesen tekinthess a jövőbe.

2022. július 15., péntek
Bükki Tamás, Dr.

Csillagvitorlák

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

Most tértem vissza egy döbbenetes erejű zarándoklatból. Az Orion vagy Nimród csillagkép csillagai levetülnek a Pilisbe, és egy szakrális teret teremtenek; egy olyan teret, melyet ha az ember jár, részese lehet egy kozmikus örömünnepnek. Az Orion egy olyan energia teret képvisel, ahol megfordul az idő, azaz az okozat megelőzi az okot. Hogy ez pontosan mit is jelent, mindjárt megmutatom, de előbb egy nagyon fontos dolgot szeretnék érzékeltetni, azt, hogy miért van szükség erre a kozmikus intelligenciára. E nélkül ugyanis nem tudsz majd velem ünnepelni a végén...

2022. június 26., vasárnap
kvantumelmélet, spiritualitás, jóga
Bükki Tamás, Dr.

kvantumjóga, avagy az élet tánca

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

Ebben a podcast adásban megsimogatjuk Schrödinger híres macskáját. Eközben elbeszélgetünk a szabad akarat és a kvantumfizika összefüggéseiről. Rácsodálkozunk a tudomány, a művészet, az intuíció és a kvantumok kapcsolatára. Borzongunk azon, hogy mi is az, ami valójában megvakít, és hogy segíthet-e a jóga látni, s ha igen, hogyan.

2022. május 29., vasárnap
Bükki Tamás, Dr.

Úton a béke földjére

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

Az ukrán-orosz háború egy meglepő nézőpontból. "Nagyon rég nem láttam ennyi embert, aki jelentkezik, hogy befogadjon menekülő családokat, hogy pénz, étel és ruhaadományt gyűjtsön, hogy buszokat szervezzen..." Vajon hol van az újra és újra fellángoló erőszak gyökere? Milyen az a kommunikációs jóga és milyen megoldást mutat? És vajon mi az Ember missziója a Földön?

2022. március 3., csütörtök
Fény, granthi szádhana, haladó jóga, mantra jóga
Bükki Tamás, Dr.

A Fény három kapuja

jóga-gyakorlata, személyes, filozófikus

Mi a Boldogság, honnan származik és hogyan érhető el? Jézus ezt tanítja az Olajfák hegyén: "A Fény Kincsestárának három kapuja és ennek kilenc őre van". Mi ez a három kapu? Hogyan lehet "kopogtatni" a kapukon speciális mantrák segítségével? 

2022. február 24., csütörtök
Éghajlatválság, Koronavírus, Kovid, megoldás, Meditáció
Bükki Tamás, Dr.

Szivárvány a szakadék felett

személyes, filozófikus

Az „apokalipszis” szó a görög apokalüptóból ered, jelentése „felfed, leleplez”. A „krízis” szó a görög krisziszből ered, jelentése: döntés. ... Tapasztalati tény, hogy hatalmas erőket tudunk együtt működésbe hozni. Sok milliószor hatalmasabb erőket, mint amire egyenként képesek vagyunk. ... A Koronavírus elérte a célját nálad, ha fel-lélegeztél. Ha fel-lélegeztél, meggyógyultál.

2021. november 23., kedd
Bükki Tamás, Dr.

Gazdagság

jóga-gyakorlata, jógaterápia

"És attól a pillanattól elkezdődik életed legcsodálatosabb utazása – olyan luxus utazás, amit ha pénzért meg lehetne venni, sokan, nagyon sokan lennének, akik minden vagyonukat odaadnák érte, villákat, jachtokat… Azonban ezt nem tudod pénzért megvenni. Azért nem, mert már a Tiéd." 

2021. szeptember 30., csütörtök
Poszt-Covid és oltás utáni regeneráció jógával
Bükki Tamás, Dr.

Poszt-COVID szindróma, és a COVID oltás utáni regeneráció komplex támogatása jógával és homeopátiával

jóga-gyakorlata, jógaterápia

Ha valakinél egy COVID19 betegség akut fázisa lezárult, azt gondolhatnánk, fellélegezhetünk. Úgy tűnik azonban, hogy ez nincs mindig így... Másrészt, a COVID oltás következtében megjelenhet a betegség lefolyásához hasonló tünet együttes, valamint ritkán súlyos állapot. Mi az a post-Covid szindróma? Mire figyeljünk? Mikor forduljunk orvoshoz? Milyen jóga program ill homeopátiás kezelés támogathatnak minket hatékonyan a regeneráció útján?

2021. szeptember 11., szombat
Mindennapi alkímia, 10 millió fa, szokások, függőség
Bükki Tamás, Dr.

Mindennapi alkímia

jóga-gyakorlata, jógaterápia

Hogyan tudsz kilépni a szokások formálta mély keréknyomból? Hogyan tudsz új szokásokat kialakítani? Mi az a fontos 5 lépés, mely létrehozza ezt az alkímiát? 

2021. július 30., péntek
Az idő két folyója, jóga, Covid, Szűz-Halak, zarándoklat, spiritualitás, Krisztus
Bükki Tamás, Dr.

Az idő két folyója

jógaterápia, személyesen, természetben

Nem adhat szeretetet az, akiben nincsen; s csak akkor lészen őbenne, ha másnak adja.” /Szent Ágoston/ Hogyan oldható fel az a paradoxon? Egy különleges folyamat miatt lehetséges: jelenleg az idő egyszerre folyik két irányba. Épp ez az a jelenség, ami miatt egész emberi civilizációnk túl fogja élni ezeket a sorsfordító időket. Nem az oltás hozza a védelmet, hanem az oltalom. Csak rá kell találni.

2021. július 9., péntek
Bükki Tamás, Dr.

Sorsfordító idők - video blog

jógaterápia, személyesen, természetben

Tudtad, hogy minden vírus két komponensű? Azaz önmagában nem betegít meg. Mi kell még hozzá, hogy beteggé tegyen egy vírus? És hogy kerülhető ez el?  Megvéd-e az oltás? Sorsfordító, történelmi időket élünk. De amit talán még nem látsz: 2028-ig a világunk teljesen átalakul... Rövid meditáció és előadás - most videó-blog formájában.  

2021. április 12., hétfő
Szűz-Halak zarándoklat, Csodahelyek Magyarországon
Bükki Tamás, Dr.

HA

jógaterápia, személyesen, természetben

A Szűz-Halak egy beavató út, általa összekapcsolódik benned a Föld és az Ég. Lehetővé teszi, hogy a világban a körülötted épp zajló életeseményekben felfedezhesd a Fényt, a spirituális növekedés jeleit és csodáját. Ezen a spirituális túrán a Halak-csillagkép Tejút felé mutató áganak egy részét járjuk végig – ezt mutatom itt be képekben.

2021. március 22., hétfő
covid, oltás, biztonságos, mutáns vírus
Bükki Tamás, Dr.

Újabb hullám, mégis biztonságban

jógaterápia, személyesen, természetben

 „Te mit gondolsz a mostani helyzetről? A mutáns vírusról, és hogy fiatalokat is érint? … Engem nagyon megrémiszt. Nem tudom, mivel tehetnék jót.” - kérdezték tőlem. Amiatt fontos erről beszélni, hogy tisztán láthasd, mivel tehetsz jót önmagadnak és a körülötted élőknek, hogy valóban biztonságban tudd magad és azokat, akik fontosak Neked.

2021. március 5., péntek
spirituális túrák, Börzsöny, Szűz-Halak, covid, artitis, gyógyulás
Bükki Tamás, Dr.

Gyógyító utakon

jógaterápia, személyesen, természetben

Hogyan képes meggyógyítani egy zarándok út és az erdő? Az életünkben tele van csodákkal. Gyógyulásokról lesz szó - most épp Covid és sokizületi gyulladás (artritisz). Noé hegyéről lesz szó, mely a Börzsönyben van, és a Szűz-Halak zarándokút része. Mitől olyan különleges? És hogy jön ide Noé? Történeteket mesélek, abban bízva, hogy inspirál, lendületet ad majd Neked a változtatáshoz. 

2021. február 22., hétfő
Covid oltás, dilemma, jóga, meditáció, döntés, beadassam?
Bükki Tamás, Dr.

Oltás vagy Oltalom?

jógaterápia, személyesen

A Szeretettel beoltva c. írás folytatása. A mostani helyzet akkor válik számodra megváltóvá, akkor töltötte be a járvány a funkcióját az életedben, ha ennek hatására képes vagy megváltozni – az élet maga a változás, fejlődés. Hogyan szállhatsz fel Noé bárkájára? Mit jelet és hogyan hat az Oltalom? És hogyan erősítheti még az immunrendszeredet is?

2021. február 5., péntek

Oldalak