Grál Meditáció - együtt könnyebb

A Grál benned van. Az élet vizében megfürödni gyógyulást hoz az életünkbe. A meditáció ehhez az élet élményhez visz el.

"Az életünket félelmek, frusztrációk, feszültségek töltik ki. Félünk attól, hogy elhagy a párunk vagy megharagszik egy barátunk, elveszítjük a munkánk, ellopják az autót, balesetet szenvedünk vagy megbetegszünk. stb. Mindemellett szerepet játszunk jóformán egész nap, és hazaérve fáradtan új szerepbe kezdünk, majd este letesszük ezeket. Feszültségeink, félelmeink, frusztrációink elfedhetők pótcselekvésekkel – csetelek, játékprogrammal játszom, TV-t nézek, egy társasággal bulizom –, de nem oldhatók fel.  Miért? Vajon mi van minden félelmünk és lét-feszültségünk mélyén? " - írom a Meditáció: a lényegre fókuszálva c. írásomban.

Miért jó, ha beiratkozol?

A rendszeres meditáció az örömteli, harmonikus és egészséges élet szempontjából nélkülözhetetlen. Több fontos szerepe van: 

  • feltölt – a mélyalváson kívül ez az egyik legfontosabb idegrendszeri töltődési lehetőségünk, ezáltal
  • erőteljes stresszoldó hatású, mely ezáltal erősíti az immunrendszert
  • segít a helyes döntésben, amikor a racionális megfontolások csak egyre nagyobb zürzavart és elbizonytalanodást keltenek 
  • benső kiegyensúlyozottságot, stabilitást eredményez
  • feltételek nélküli létörömöt hoz 

Az első kísérlet, melyet 2008-ban végezték el 20 [meditációban járatlan] és 19 [gyakorlott meditáló] önkéntes bevonásával... akik többek között különféle meditációs technikában vettek részt, és jógáztak... A kísérlet végére [nyolc hetes tréninget követően] az újoncoknál 1561 gén esetében történt változás (874 egészséget javító gén működése fokozódott, 687 stresszt okozó géné pedig lenyomódott), miközben az alanyoknak csökkent a vérnyomása, a pulzusa és a légzésszáma, a gyakorlott meditálóknál pedig 2209 új gén fejeződött ki... A felfokozódott gének között voltak olyanok, amelyek az immunrendszerben, az anyagcserében és az inzulin kiválasztásban játszanak szerepet, a lenyomódott gének között pedig olyanok, amelyek a gyulladásért és a stresszért felelősek.  /Dr. Joe Dispensa/

Miért fontos a közös meditáció?

A világunk sodró, pulzáló, félelem-energiával telt világában nehéz megmaradni stabilnak, derűsnek, és bátorítani, támogatni a másikat, akit szeretünk.

Sajnos a társadalmunkban jelenleg zajló folyamatok miatt egyre nehezebb, hacsak nem lehetetlen, hogy önerőből megteremtsük magunkban nap mint nap a békét, a benső csöndet és derűs elmeállapotot, mely egészségünk alapja. 

A gyógyulás nem jöhet létre egy gyógyszer által. Nem hozható létre öngyógyítással sem - mert nem csak rajtad múlik. Azonban van mégis egy út. A Grál benned van.

A test meggyógyulhat ugyan a tisztaság következményeitől, amelyek éppoly korlátlanok, akár maga a tisztaság. De minden gyógyulást szükségképpen annak felismerése idéz elő, hogy az elme nem a test része, és ártatlansága távol áll a testtől, mert ott lakozik, ahol a gyógyulás. /A csodák tanítása, 28.II /

Mennyibe kerül?

A részvétel adományos.  Az adomány mértékét Te választhatod ki - összhangban lehetőségeiddel.

Az adományodból semmit nem tartok meg, hanem 3 hónaponként eljuttatom 3 olyan karitatív szervezetnek, akik a gyógyulást szolgálják. Ezek jelenleg:

Piros orr bohócdoktorok: "Bohócdoktoraink az elmúlt 23 év alatt több mint 375 000 beteg gyermekhez, valamint több ezer idős emberhez vitték el a nevetés gyógyító erejét. Egy jóízű nevetés könnyebbé teszi a hétköznapokat, de még nagyobb szükségünk van rá a nehéz helyzetekben. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az a hely, ahol a bohócdoktorok megjelennek, vidámabbá válik. A bohócdoktorok munkájuk során a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást.https://www.pirosorr.hu/

Bátor tábor alapítvány: "A Bátor Táborban 2001 óta életeket változtatunk. Sorsfordító élményeket nyújtunk a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjainknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket. Nevetést viszünk a kórházi ágyak mellé, és online programjainkon keresztül az otthon falai közé, hogy erőt és bátorságot adjunk a játékon és a közös élményeken keresztül a nehéz helyzetekben. Hisszük, hogy a felhők felett mindig süt a nap.https://batortabor.org/hu/ 

Egészségforrás alapítvány: "Alapítványunk 1989-ben alakult daganatos betegek és hozzátartozóik megsegítésére. Munkánk során döntő fontosságú az általunk megkezdett hídépítő munka az akadémikus gyógyítás és a kiegészítő terápiák között, amely annak a meggyőződésnek folyamatos hangsúlyozásán alapszik, hogy az önsegítő módszerek nem alternatívái, hanem kiegészítői a hivatalos orvoslásnak.A programjainkban igyekszünk a holisztikus szemléletet képviselni, mely az embert testi-lelki-szellemi-érzelmi egységnek tekinti. Ezért is helyezünk nagy hangsúlyt programajánlatunkban testünk-lelkünk-szellemünk ápolására, remélve, hogy ezzel megelőzhetjük a betegségek kialakulását, illetve az alternatív gyógymódok segítségével kezelhetjük önmagunkat.https://egeszsegforrasalapitvany.hu/

A meditációs kurzusra beiratkozottaktól havi adományt kérek. Az adományozást bármikor megszüntetheted.


Mikor vannak az alkalmak?

Minden hétfőn, 19h-tól kb. 20h-ig vehetsz az élő-onlie alkalmakon. A részvételhez csak egy web böngészőre lesz szükséged.

A meditációra bejelentkezni 18.55-től lehet, a bejelentkezés 19:05-kor záródik. Ezt követően nem tudsz már részt venni a közös online meditáción.

A meditációs alkalmakról felvétel készül, mely a következő meditációig elérhető (csak a beiratkozottak részére hozzáférhető) - így akkor is gyakorolhatsz velem, ha épp nem jó a hétfői időpont. 

Sőt, bármikor és akárhányszor előveheted, és együtt gyakorolhatunk.

Hogyan jelentkezhetsz? 

Egyszerűen.

  • Kattints ide, mely elvisz a meditációs kurzus oldalára. 
  • Ott válaszd ki az adományod mértékét, majd katt a Beiratkozom gombra
  • Add meg a bejelentkezési adataidat, valamint a banki adataidat! A rendszer biztonságos PayPal csatornán keresztül kezeli a megadott bankkártyát, és minden hónapban az általad megadott adományt vonja le tőled. Az adományozást bármikor beszüntetheted.
  • Ezt követően minden héten megkapod a csatlakozási linket, és az oldalra bejelentkezve eléred majd az utolsó óra felvételét.

Szívből kívánom, hogy váljék az egészségedre, és közös örömünkre!

Dr. Bükki Tamás Aila
minősített jógaoktató, jógaterapeuta

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960
Óratípuscsoport: 
Online jóga és tanfolyam

A rendszeres meditáció az örömteli, harmonikus és egészséges élet szempontjából nélkülözhetetlen. Több fontos szerepe van: feltölt, erőteljes stresszoldó hatású, mely ezáltal erősíti az immunrendszert, segít a helyes döntésben, és szétoszlatja legmélyebb félelmeinket, ezáltal jelentősen csökken a kockázata pl egy vírus fertőzésnek. Benső kiegyensúlyozottságot, stabilitást eredményez, feltételek nélküli létörömöt hoz. Ingyenes.