Kitartó gyakorlással minden megoldható

Tavaly a Facebook oldalán találkoztam először Tamás cikkeivel, amelyek a magas vérnyomásról szóltak. Mivel ő is hasonló cipőben járt fiatal korában, és egy „nem gyógyszeres„ megoldást ismertetett, így felkeltette az érdeklődésemet. 

Hosszú évek alatt rájöttem, hogy a gyógyszer nem segít, sőt, amíg szedtem, csak rosszabbul éreztem magam. A megoldás kulcsát azonban Tamás adta a kezembe, miután személyesen is felkerestem. Az első találkozásnál már éreztem, hogy egész más oldalról közelíti meg a "problémákat", mint az orvosok. 3x találkoztunk személyesen. Ezalatt megtanultam azokat a technikákat, amelyeket alkalmazni tudok a magas vérnyomás kezelésében.

Őszintén bevallom, kezdeti lelkesedésemet felváltotta mindenféle kifogás , de valamit azóta is használok. Tamás elárulta előre, hogy ez így lesz…  És most hol tartok? 

A váltott zuhanyt minden reggel megcsinálom. Rendszeresen jógázom. A mudrát és mantrát akkor veszem elő, ha ideges vagyok. Még bőven van hova fejlődnöm. Nem is olyan egyszerű változtatni a szokásainkon, még akkor sem, ha a mi érdekünkben történik. 

Amire viszont rájöttem, és ezért nagyon hálás vagyok Tamásnak: eddig küzdöttem a magas vérnyomás ellen, nem akartam elfogadni, hogy egy orvosnál úgy bepánikolok, hogy felugrik az értéke. Cikinek éreztem. Az út, amin vagyok, segített  elfogadni, hogy ilyen vagyok, és idáig ellenálltam a természetes testi folyamatomnak, miszerint idegesen felmegy a vérnyomás, így normális. Évekig elhittem, hogy beteg vagyok, mert az orvosok állandóan ijesztgettek a következményekkel, és ez egyre jobban rontott a helyzeten. 

A hosszú évek berögzült lenyomatait nem lehet egy vesszőcsapásra eltűntetni, de kitartó gyakorlással minden megoldható. Minden fejben dől el.

M. Tímea
2019 április