online meditáció - ingyenes

Meditáció online - együtt könnyebb

Teljesedj ki, és legyél egyre egészségesebb!

"Az életünket félelmek, frusztrációk, feszültségek töltik ki. Félünk attól, hogy elhagy a párunk vagy megharagszik egy barátunk, elveszítjük a munkánk, ellopják az autót, balesetet szenvedünk vagy megbetegszünk. stb. Mindemellett szerepet játszunk jóformán egész nap, és hazaérve fáradtan új szerepbe kezdünk, majd este letesszük ezeket. Feszültségeink, félelmeink, frusztrációink elfedhetők pótcselekvésekkel – csetelek, játékprogrammal játszom, TV-t nézek, egy társasággal bulizom –, de nem oldhatók fel.  Miért? Vajon mi van minden félelmünk és lét-feszültségünk mélyén? " - írom a Meditáció: a lényegre fókuszálva c. írásomban.

Miért jó, ha beiratkozol?

A rendszeres meditáció az örömteli, harmonikus és egészséges élet szempontjából nélkülözhetetlen. Több fontos szerepe van: 

  • feltölt – a mélyalváson kívül ez az egyik legfontosabb idegrendszeri töltődési lehetőségünk, ezáltal
  • erőteljes stresszoldó hatású, mely ezáltal erősíti az immunrendszert
  • segít a helyes döntésben, amikor a racionális megfontolások csak egyre nagyobb zürzavart és elbizonytalanodást keltenek 
  • szétoszlatja legmélyebb félelmeinket, ezáltal jelentősen csökken a kockázata pl egy vírus fertőzésnek, lásd itt. 
  • benső kiegyensúlyozottságot, stabilitást eredményez
  • feltételek nélküli létörömöt hoz 

Az első kísérlet, melyet 2008-ban végezték el 20 [meditációban járatlan] és 19 [gyakorlott meditáló] önkéntes bevonásával... akik többek között különféle meditációs technikában vettek részt, és jógáztak... A kísérlet végére [nyolc hetes tréninget követően] az újoncoknál 1561 gén esetében történt változás (874 egészséget javító gén működése fokozódott, 687 stresszt okozó géné pedig lenyomódott), miközben az alanyoknak csökkent a vérnyomása, a pulzusa és a légzésszáma, a gyakorlott meditálóknál pedig 2209 új gén fejeződött ki... A felfokozódott gének között voltak olyanok, amelyek az immunrendszerben, az anyagcserében és az inzulin kiválasztásban játszanak szerepet, a lenyomódott gének között pedig olyanok, amelyek a gyulladásért és a stresszért felelősek.  /Dr. Joe Dispensa/

Miért fontos a közös meditáció?

A világunk sodró, pulzáló, félelem-energiával telt világában nehéz megmaradni stabilnak, derűsnek, és bátorítani, támogatni a másikat, akit szeretünk.

Sajnos a társadalmunkban jelenleg zajló folyamatok miatt egyre nehezebb, hacsak nem lehetetlen, hogy önerőből megteremtsük magunkban nap mint nap a békét, a benső csöndet és derűs elmeállapotot, mely egészségünk alapja. 

Mennyibe kerül?

A részvétel ingyenes.  

Mikor vannak az alkalmak?

Minden hétfőn, 19h-tól kb. 20h-ig.

A meditációra bejelentkezni 18.55-től lehet, a bejelentkezés 19:05-kor záródik. Ezt követően nem tudsz már részt venni a közös online meditáción.

A meditációs alkalmakról felvétel nem készül.

Hogyan jelentkezhetsz? 

Egyszerűen.

  • Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot
  • Ezt követően, minden hétfőn délelőtt email-ben kapod meg a linket, melyen bekapcsolódhatsz a meditációba. 
  • Elegendő egyszer regisztrálnod. Ezt követően minden héten megkapod a linket.
  • Ha le szeretnél iratkozni, egyszerűen jelzed ezt levélben nekem, és több emlékeztető levelet nem kapsz majd a meditációs alkalmakról.

A csatlakozáshoz csak egy web böngészőre lesz szükséged. Laptopot, vagy bármilyen okos eszközt használhatsz hozzá.

Szívből kívánom, hogy váljék az egészségedre, és közös örömünkre!

Dr. Bükki Tamás Aila
minősített jógaoktató, jógaterapeuta

Bükki Tamás jógaoktató, jógaterapeuta
jógaoktató (minősített)
jógaterapeuta
fizikus (Ph.D)
Derűs béke, életcél és kitartó erő!
tamas.bukki@gmail.com
+36-30-3751960
Óratípuscsoport: 
Online jóga és tanfolyam

A rendszeres meditáció az örömteli, harmonikus és egészséges élet szempontjából nélkülözhetetlen. Több fontos szerepe van: feltölt, erőteljes stresszoldó hatású, mely ezáltal erősíti az immunrendszert, segít a helyes döntésben, és szétoszlatja legmélyebb félelmeinket, ezáltal jelentősen csökken a kockázata pl egy vírus fertőzésnek. Benső kiegyensúlyozottságot, stabilitást eredményez, feltételek nélküli létörömöt hoz. Ingyenes.